SON DAKİKA
Hava Durumu

Öfkenizi kontrol edin

 Nilüfer Belediyesi tarafından ‘Kişisel Gelişim Günleri’ kapsamında düzenlenen panelde ‘öfke kontrolü’ ele alındı. 

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Nilüfer Belediyesi tarafından ‘Kişisel Gelişim Günleri’ kapsamında düzenlenen panelde ‘öfke kontrolü’ ele alındı. 


Nilüfer Belediyesi, her ay düzenlediği panellerle farklı farklı konuları Psikiyatri Dr. Aslı Aktümen Bilgin ile birlikte masaya yatırıyor. ‘Kişisel Gelişim Günleri’ kapsamında yapılan söyleşilerin ikincisi ‘öfke kontrolü’ oldu. Seminerde, Aktümen Bilgin, öfkenin kontrol basamakları ve öfke ile mücadele yolları hakkında bilgi verdi.
Öfkenin normal bir duygu olduğunu ifade eden Bilgin, “Öfke hafif bir sinirlilik durumundan yoğun hiddete kadar değişkenlik gösteren bir durumdur. Öfke kontrolden çıkarsa hayatımızda büyük problemler çıkabilir. Herkesin öfkeye karşı sergilediği tavır farklıdır. Birinin öfkelendiğine diğeri aynı tepkiyi göstermeyebilir” dedi.
Öfkeyle mücadelenin üç şekilde olduğunu söyleyen Bilgin, “Öfkenin yansıması üç şekilde olabilir. İçe yöneltme, dışa yöneltme ve öfkeyi kararlı biçimde ifade etme. Bunların içerisinde en iyi yöntem öfkeyi kararlı biçimde ifade etme yöntemidir. Bu şekilde ne çevremizi kırar, zarar veririz, ne de içimize atıp dertleniriz. Öfkeyi bastırmak için en basit yollardan biri derin nefes alıp içimizden 10’a kadar saymak, düşünceleri değiştirip beynimizi rahatlatmaktır. Öfkeyi sonlandırmanın en etkili yolu iyi bir iletişimdir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.