SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrenciler şiddete 'dur' dedi

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, TOPHANE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE KADINA ŞİDDETE ‘DUR’ DEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğrenciler şiddete 'dur' dedi
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından başlatılan ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’na destek veren Osmangazi Belediyesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte kadına şiddete ‘dur’ dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı kampanyada, belediye yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler turuncu nesneler kullanarak, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi için çağrıda bulundu. ‘Kadına şiddet son bulsun’ yazan pankartlar ile cadde kenarında duran öğrenciler, sloganlar atarak yoldan geçen otomobil ve yayalara için mesaj verdi. Öğrenciler, daha sonra kadına şiddet haberlerinin yer aldığı pano ile kadına yönelik şiddetin durması çağrısında bulundu.
Öğrencileri, kadına yönelik şiddetle mücadelelerinden dolayı tebrik eden Başkan Mustafa Dündar, “Bizim dinimizde kadına şiddete yer yok. Bir hadis-i şerifte, ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ buyuruluyor. Maalesef bazı kendini bilmez insanlar şiddet uyguluyor. Biz kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Bilhassa kadınlara yönelik şiddete son vereceğiz. Bursa’mız bu işin öncüsü oluyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.