SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerden Kosova'ya İmam Hatip

Bursalı öğrenciler, Kosova’ya imam hatip lisesi yapılması için yardım kampanyası başlattı. Bursalı öğrencilerle Kosova’da ziyaretlerd

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğrencilerden Kosova'ya İmam Hatip
Bursalı öğrenciler, Kosova’ya imam hatip lisesi yapılması için yardım kampanyası başlattı.
Bursalı öğrencilerle Kosova’da ziyaretlerde bulunan Bursa İmam Hatip lisesi Vakfı Müdürü Kadriye Sayın, Prizren’e imam hatip okulu yapılması için aralarında topladıkları paralarla kampanya başlattı. Sayın, Prizren’de misafir oldukları Alaüddin Medresesi müdürünün konuşmalarından çok etkilendiklerini söyleyerek, "Bizler Kosova’ya turistik geziden ziyade buralarda nasıl hizmet ederiz diye geldik. Kardeş ülke Kosova’nın her yerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini, eserlerini gördük. Medrese müdürü Reşat Mecidi ile yaptığımız sohbetlerde, okullarına inanılmaz bir talep olduğunu söyledi. İmkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirdi. Yılda 400 öğrencinin okullarına kayıt yaptırmak için müracaatta bulunduğunu, ancak dersliklerin yetersiz olmasından dolayı bu yıl ancak 35 kişiyi kabul ettiklerini aktardı. Bu acıklı tablonun ardından öğrencilerimizle düşündük. Öğrencilerimiz aralarında topladığı paralarla Prizen’e imam hatip lisesi yapılması için tarihi bir kampanyaya imza attı. Maksadımız Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi Kosova’ya Bursalı iş adamları ve sanayicilerle çok önemli hizmetler kazandırmak" dedi.
Sayın, "Prizen’e kazandıracağımız lisenin ilk harcı için başlattığımız kampanyayı ulusal boyuta taşımanın gururu içindeyiz. Şimdi bu sevincimizi Başkan Recep Altepe ile paylaşacağız. Ardından Valimiz Münir Karaloğlu, Bursa protokolü, sanayiciler, iş adamları, STK’lar ve derneklerle görüşeceğiz. Kosova şehirlerinde gördüğümüz eksiklikleri ve Prizen’e yapılmasına karar verdiğimiz imam hatip lisesiyle ilgili destek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.