SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerden örnek davranış

AKÇALAR’DAN ULUABAT GÖLÜ KIYISINA KADAR YAKLAŞIK 3 KİLOMETRE YÜRÜYEN ÖĞRENCİLER, GÖRDÜKLERİ ATIKLARI TOPLADI. ÖĞRENCİLER, GÖL KIYISINDA DA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğrencilerden örnek davranış
 Bursa’da öğrenciler çevre temizliği yaptı. 

 

 
5 Haziran Dünya Çevre Gününde Akçalar Fahriye Sayarel Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Geri Kazanım Bürosu tarafından bilgilendirildi. Öğrenciler daha sonra öğretmenleriyle birlikte Akçalar Mahallesi’ni gezerek, büyüklere çevre temizliği ve geri dönüşümün önemini anlatan broşürler dağıttı.
Ellerinde “Kuşlar tehlike altında”, “Balıklar ölüyor”, Ekosistemler bozuluyor”, “Akçalar Bizim”, “Çocuklar düşünüyor” yazılı dövizlerle mahalleyi gezen öğrenciler, herkesi çevreye sahip çıkmaya davet etti. Öğrenciler, Akçalar’da bulunan bir fabrikayı da ziyaret ederek, çalışanlara broşür ve geri kazanım poşetleri dağıttı.
Akçalar’dan Uluabat Gölü kıyısına kadar yaklaşık 3 kilometre yürüyen öğrenciler, gördükleri atıkları topladı. Öğrenciler, göl kıyısında da çevre temizliği yaptı. Toplam 70 kilogram ağırlığında atık toplayan öğrenciler, büyüklere örnek oldu.
Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, en fazla atık toplayan Sude Kandilci ile Tuğba Çakıroğlu’na hediye çeki verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.