SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenler devamsızlığı İngiltere'de araştıracak

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Hayat Boyu Öğrenme (LLP) programı projesi kapsamında okullardaki devamsızlık ve terkleri araştırm

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Hayat Boyu Öğrenme (LLP) programı projesi kapsamında okullardaki devamsızlık ve terkleri araştırmak için 24-31 Mart tarihleri arasında İngiltere’ye gidecek. 


Devamsızlık ve Okul Erken Terkinin azaltılmasına yönelik yöntem ve teknikler konusunda araştırmalar yapmak üzere Mudanya İlçe Müdürlüğü proje hazırladı. 21 bin Euro’luk projede Royal STA English, proje içerisinde olup Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mudanya İmam Hatip Lisesi ve Mudanya Kent Konseyi’nden 13 kişilik heyetle ortak olarak projeye katılıyorlar. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun, Avrupa’da uygulanan devamsızlık ve erken okul terki ile başa çıkma yöntemlerini yerinde izleyerek bölgedeki gerçekçi ve uygulanabilir yeni stratejiler belirlemek ve eğitim sisteminin Avrupa standartlarına uygun bir şekilde gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Sagun, “Devamsızlık ve erken okul terki sorunu yalnızca öğrenci ve aileyi değil aynı zamanda öğretmen, idareci, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerini de ilgilendiren toplumsal bir meseledir “ dedi.
Konuyla ilgili hazırlanacak dosyanın öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığına verilerek soruna kalıcı çözüm yolları aranacak. Bu sayede refah diyenin artırılarak, nitelikli insanların yetiştirilmesi hedefleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.