SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenlerden coğrafi keşif

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, öğretmenlerin öğrencilerin zihnine coğrafi keşif yapmalarını belirterek, “Biz eğitimci

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, öğretmenlerin öğrencilerin zihnine coğrafi keşif yapmalarını belirterek, “Biz eğitimci olarak öncelikle öğrencinin mevcut seviyesini belirlemeli, öğrencinin seviyesine göre uygun öğretim yöntem ve teknikler uygulayarak öğrenmeyi sağlamalıyız” dedi. 


Bursa İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ‘Bursa’da Eğitim Günleri Projesi’ kapsamında Coğrafya Öğretmenleri bir araya geldi. Bursa eğitiminin dört nala koşmaya devam ettiğini ifade eden Bilici, “Bursa son YGS sınavı sonuçlarına göre başarılı iller sıralamasında 14. sırada yer aldı. 50. sıralardan gelinen bu seviyede değerli öğretmenlerimizin katkısı büyük. Buradan hepsine bir kez daha teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.
Coğrafya dersinin hayatın kendisi olduğuna vurgu yapan Bilici, “Öğrencilerimiz coğrafya dersini YGS-LYS-SBS müfredatında olduğu için değil, hayatın bir parçası olduğu için sevmelidir. Coğrafya dersine sevgi, merak ve ilgiyle yaklaşıldığında, bu dersin giderek daha zevkli bir hal olduğu görülecektir. Coğrafya dersi, hayalen canlandırarak üç boyutlu düşünmeyi ve de çok faktörlü yorumlar yaparak sonuçlar çıkarmayı gerektiren son derece önemli bir genel kültür dersidir” diye konuştu.
Açılış konuşmaların ardından Bursa Erkek Anadolu Lisesi koordinesinde düzenlenen panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Emrullah Güney, Prof. Dr. Tamay Sıdkı Uyar ile Coğrafya öğretmenleri Fehmi Tonay, Sacit Alp ve Yaşar Karaduman yer aldı. Öğrenci ve öğretmen anketlerinin değerlendirildiği panelde ayrıca, coğrafya dersi öğretim teknikleri, yenilenebilir enerji gibi konular ele alındı. Panelin sonunda ise plaket takdimi yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.