SON DAKİKA
Hava Durumu

Oğuz Beyleri Şurası Bursa'da toplandı

Hüdavendigar Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonunun organizasyonuyla gerçekleşen Oğuz Beyleri Şurası, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Ba

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hüdavendigar Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonunun organizasyonuyla gerçekleşen Oğuz Beyleri Şurası, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlamasıyla başladı. 


Orhaneli Belediyesinin katkılarıyla Dağ-Der Kültür Merkezinde gerçekleşen organizasyona Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı (Beyler Beyi) Niyazi Çapa ile birlikte Bursa, Eskişehir, Ankara, Balıkesir, Bilecik, İzmir, İskenderun, Mersin, Kütahya, Isparta, Konya, Antalya, Bilecik, Afyon, Uşak, Aydın, Muğla, Burdur Yörük ve Türkmen dernek başkan ve temsilcileri katıldı. Bursa protokolünün de büyük ilgi gösterdiği Oğuz Beyleri şurasında konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Yörük ve Türkmenlerin vatanına ve bayrağını seven insanlar olduğunu söyledi.
Hüdavendigar Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Beşli yaptığı konuşmada ise, “Ortak tarihi 2 bin yıldan daha fazla olan 24 Oğuz Boyunun, özünü, dilini, kültürünü ve değerlerini muhafaza ederek bu güne ulaşmış Yörük ve Türkmenler, gerçek özgürlüğü müstakil yaşamakta görmüşlerdir. Bu günün şartları dünden çok farklı. Şimdi vakit, Anadolu coğrafyasındaki tüm Yörük ve Türkmenlerin birbirleri ile yakınlaşma ve kenetlenme vaktidir. Bunun içinde buluşma vakti, tanışma vakti, konuşma vaktidir” dedi.
DUALARLA DEMİR DÖVÜLDÜ
Beyler Beyi Niyazi Çapa tarafından Dede Korkut’un Nevruz duasının okunduğu kutlamalar şura üyeleri ve protokolün ateşin üzerinden atlaması, demir dövülmesi, yumurta tokuşturması ve semeni sunumu ile devam etti. Oğuz-Yörük-Türkmen tarih ve kültürünün geniş çaplı ele alındığı Oğuz Beyleri Şurası katılımcıların tebliğ ve konuşmalarıyla son buldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.