SON DAKİKA
Hava Durumu

OKİM iş sahibi yaptı

OSMANGAZİ BELEDİYESİ VATANDAŞLARI İŞ SAHİBİ YAPIYOR (BURAK TÜRKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2015 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
OKİM iş sahibi yaptı
Osmangazi Belediyesi’nin kurduğu OKİM sayesinde iş arayan vatandaşlar kendine uygun iş ilanlarını inceleyebiliyor, eleman arayan işverenler ise iş talebi olan herkese ulaşabiliyor.

 

Osmangazi Belediyesi, 4 ay önce faaliyete geçirdiği OKİM sayesinde 236 kişiye istihdam imkanı sağladı.Belediye Meclisi Salonu'nda, OKİM sayesinde işe kavuşan vatandaşlarla buluşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz istihdama katkı sağlamak, hemşehrilerimizin iş ihtiyacını işverenlerimizin de eleman ihtiyacını karşılamak için 6 yıldır çalışmalar yürütüyoruz. Sizlerin de bildiğiniz gibi bu çalışmalar çerçevesinde İŞKUR, KOSGEB ve BUTGEM ile çeşitli protokoller yaparak, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü olduk. Bu çalışmamızın yanı sıra meslek edinme kurslarımız OSMEK aracılığı ile düzenlediğimiz ücretsiz kurslarla ara eleman ihtiyacına cevap vermeye, meslek edindirmeye ve kendi kazancını isteyen herkesi iş hayatına katmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız neticesinde 600’den fazla hemşehrimiz iş imkanına kavuştu” dedi.

OKİM SAYESİNDE BİN 635 VATANDAŞA ULAŞTIK
"Şimdi de kendi istihdam merkezimizi kurarak yeni bir projeye başladık" diyen Dündar, “4 ay gibi kısa bir süredir hizmet veren OKİM ile 1635 hemşehrimize ulaştık. Kendi alanlarında özgeçmiş oluşturan hemşehrilerimizden 236 kişiye istihdam sağladık. 152 firmamız da aradıkları elemanlara dair kayıt oluşturdu. OKİM sayesinde iş arayan hemşehrilerimiz kendine uygun iş ilanlarını inceleyebiliyor, eleman arayan işverenlerimiz ise burada özgeçmiş oluşturan, iş talebi olan herkese ulaşabiliyor. OKİM, sadece iş veren ve iş arayanın giriş yaptığı sıradan bir kariyer sitesi değil, aynı zamanda kariyer konusunda da yönlendirme yapan bir zemin oldu. Doğru iş- doğru işveren- doğru işçi, verimli ve mutlu istihdamın kapılarını açan, üretimi destekleyen en mühim unsurdur. OKİM bu döngüyü sağlayan anahtar olacak. İstihdam firmalarımız Valeo ve Net Yönetim’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.OKİM sayesinde iş bulan vatandaşlar Dündar’a teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.