SON DAKİKA
Hava Durumu

Okul servisi şoförlerine eğitim

Yeni ders yılı için zillerin çalmasına sayılı günler kala hazırlıklar da son aşamaya geldi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 bin 600 öğrenciyi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Okul servisi şoförlerine eğitim
Yeni ders yılı için zillerin çalmasına sayılı günler kala hazırlıklar da son aşamaya geldi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 bin 600 öğrenciyi taşıyacak servis araçlarının şoförlerine eğitim veriliyor.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şoförler Odası iş birliğiyle İnegöl’deki okul servis araçlarının sürücülerine eğitim verildi. İki gün sürecek eğitimlere katılan 200 şoför sertifika alacak. İnegöl Esnaf Sarayı Düğün Salonu'nda başlayan eğitimlere 200’e yakın servis şoförü katıldı. Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Son günlerde ülkemizde cereyan eden terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Okulların açılmasına da 15 günlük zaman kaldı. Eğitimler her alanda gerekli. Sadece servis şoförlerine değil, daha önce de farklı esnaflarımıza yapmıştık. Bu eğitimleri daha da artırmak istiyoruz. Daha evvel şehir içi otobüs şoförlerine yönelik günde 30-40 şikayet geliyordu. Eğitimler sayesinde artık şikayetler günde bir-ikiyi geçmiyor. Bu da bizi memnun etmişti. Ben daha önce sertifika aldım, tekrar almaya gerek yok şeklinde düşünen arkadaşlar var. Eğitimler olduğu müddetçe hepimiz katılmak zorundayız. Çünkü insanlar size çocuklarını emanet ediyor, canlarını emanet ediyor. İnegöl olarak Türkiye’nin çoğu ilinden daha kaliteli taşıma yapıyoruz. Daha da iyi olması için çaba sarf ediyoruz. Sizden rica ediyorum, yapılan uyarılara dikkat edelim” dedi.
ÖRENCİ SERVİSİNİ S PLAKALAR YAPACAK
Bu sene öğrenci servisi hizmetinin sadece S plakalı araçlar tarafından yapılacağına dikkat çeken Korkmaz, “Büyükşehir Belediyesi artık öğrenci taşımada S plakaları dikkate alıyor. Hepsi okul taşıtı statüsünde olacak. Daha önceki yıllarda komisyon toplantısına katıldığımda, karda kışta servis yapan ve yaşı geçmiş araçların olduğunu söylemiştik. Süreç yavaş yavaş ilerliyor. Araç kalitemiz artıyor, daha da artacak. Bu süreç zarfında bir aksaklığa sebebiyet vermeyin. Herkes okul statüsüne araçlarını getirsin” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.