SON DAKİKA
Hava Durumu

Olay Medya eski günleri arıyor

Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde büyük kaynak akıttığı Olay Medya, eski günlerini arıyor. Altepe’den görev

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Olay Medya eski günleri arıyor
Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde büyük kaynak akıttığı Olay Medya, eski günlerini arıyor. Altepe’den görevi bırakması istenen süreçte kendisine büyük medya desteği sağlayan Olay Medya,  Alinur Aktaş’ın göreve gelmesinin ardından operasyonlarını sürdürüyor. Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz aracılığı ile Aktaş’a aba altından sopa gösteren Olay Medya, hemen hemen her gün yeni başkanın icraatlarını eleştirirken, Altepe güzellemesi yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda bir süre pasif direnişe geçtikten sonra istifa etmek zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’nin gidişi,  Bursa’da en çok Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ı üzdü. Öyle ki Altepe’nin göreve devam etmesi için istifa sürecinde köşesini adeta bu işi ayıran Yılmaz, istifanın ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a operasyon çekmeye devam ediyor. Yılmaz, Son iki yazısını da yine Altepe’ye yönelik algı operasyonuna ayırdı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugün yayınlanan makalesinde ADA Araştırma isimli kamuoyunda pek de bilinmeyen bir firmanın yaptığı araştırma sonuçlarına yer verdi.  Başkanların alınmasının seçmeni ikna edemediği algısı oluşturmaya çalışan Yılmaz, seçmenin yüzde 56.7’sinin bu değişimi yanlış bulduğuna yer verdi. Üstelik bu rakamları Bursa’ya uyarladığında Altepe’nin değişimini Bursalıların yüzde 63.1 oranında yanlış bulduğunu yazarak, algıya yönelik operasyonuna devam etti.

İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın kaleme aldığı yazısında baştan sona algı kokan o bölüm;

“Belediye başkanlarının değiştirilmesi kararı seçmeni ikna etmedi

Kuşku yok ki... Ekim ayının en önemli gündem maddesi Bursa ile İstanbul, Ankara, Balıkesir'deki Büyükşehir belediye başkanlarının istifalarının alınıp yerlerine belediye meclislerinden yeni isimlerin seçilmesiydi.

ADA Araştırma geniş kapsamlı olarak yaptığı ekim ayı gündem araştırmasında bu değişimi de vatandaşa sordu.

Çıkan sonuç şu:

Ankete katılanların yüzde 12.9'u kesinlikle yanlış bulurken, yüzde 43.8'i yanlış olduğu görüşünde. Buna karşın, yüzde 6.6 kısmen doğru, yüzde 27.8 doğru ve yüzde 8.9 da kesinlikle doğru buluyor.

Buna göre...

Belediye başkanları değişiminde yanlış olduğunu düşünenlerin seçenekleri toplandığında yüzde 56.7'ye ulaşıyor. Değişikliği doğru bulan seçeneklerin toplamıysa yüzde 36.7'de kalıyor.

Partilerin seçmenlerine göre yapılan değerlendirmeden de AK Parti seçmeninin yüzde 76.8'i değişimi doğru bulurken; CHP seçmeni yüzde 90, MHP seçmeni yüzde 51, HDP seçmeni yüzde 86.8, İYİ Partiseçmeni yüzde 85.6 yanlış buluyor. Anketin Bursa bölümü de var:

Bursa seçmeninin yüzde 31.56'sı doğru, yüzde 5.4'ü kısmen doğru, yüzde 63.1'i de yanlış olduğu düşüncesinde.”

BU NASIL MANTIK AHMET EMİN YILMAZ

Yazılarında Alinur Aktaş’ı hedef alarak Altepe dönemini kutsayan Ahmet Emin Yılmaz, haftasonu yazdığı makalede de büyük zarar eden cdeniz uçağı seferlerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Ahmet Emin bey Yunuseli Havaala’nından Balkanlar’a gidemeyeceğini için büyük üzüntü duyduğunu hissettirirken, algııy oluşturabilmek için akıl almaz bir karşılaştırmaya imza attı. Deniz Kuşu adı verilen ve ilk günden beri kamuoyunun tepkisi çeken seferlerin kaldırılmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediyesi’ni uçak aldığın iliştirip durumu ironi olarak değerlendiren Yılmaz, otobüs işletmesini ile bu bir avuç insanı bile ilgilendirmeyen pırpır uçakla bir tuttu.

İşte tam bir kara mizah örneği olan yazının o bölümü;

“Su Kuşu’nun her yere uçmasını bekliyorduk, ama tümüyle durdu!

Bursa için önemli 2 çıkış noktasından birini vizyon kent oluştururken, diğerinde de İstanbul’un gölgesinden kurtulmak var.

Bu kapsamda…

Mudanya’dan Eminönü’ne çalışan BUDO deniz otobüsleriyle Haliç’ten Yunuseli Havaalanı’na uçan Su Kuşu uçakları ayrı bir değer katıyor.

Zaten, iki proje de bu nedenle kentin vizyonu kabul ediliyor.

O nedenle…

Gerek BUDO seferlerinde, gerek Su Kuşu uçaklarında hep yeni rotalar gündeme geldi. Örneğin BUDO yeni limanlardan davet alırken, Su Kuşu rotasını Çeşme-İstanbul uçuşlarına çevirdi.

Dahası…

Ankara’da Etimesgut Havaalanı’na inebilmek için THK ile görüşmelere başlandı, Ege ve Akdeniz hedeflendi, Balkanlara uçuş düşünüldü.

Tüm bunlar için de Yunuseli Havaalanı kullanımı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Ne var ki…

Büyükşehir Belediyesi basın bülteninde, daha da artmasını beklediğimiz Burulaş uçuşlarının durdurulduğunu okuyunca hüzünlendik.

Hele…

Böyle bir kararı, İnegöl Belediyesi’ne uçak kazandıran Alinur Aktaş’ın alması da tam bir ironi oldu. Umarız, zarar ettiği için Otobüs İşletmesi de kapatılmaz.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.