SON DAKİKA
Hava Durumu

Olayların Çıktığı Mahallede Nefes Kesen At Operasyonu

Bursa'da at pisliği yüzünden başlayan ve bir genç kızın pompalı tüfekle yaralanmasının ardından büyüyen olaylar sonrası, belediye ekipler

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Olayların Çıktığı Mahallede Nefes Kesen At Operasyonu
Bursa'da at pisliği yüzünden başlayan ve bir genç kızın pompalı tüfekle yaralanmasının ardından büyüyen olaylar sonrası, belediye ekipleri de bölgede operasyon başlattı. Gün boyunca Romanlar'ın barakalarını ve yanan at arabası enkazlarını kaldıran zabıta ekipleri başıboş atlara karşı da zorlu bir operasyon yaptı. 12 at bölgeden alınarak Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı'na teslim edildi. 

Güneştepe ve Yunuseli Mahallelerinde önceki akşam yaşanan olaylar, alkollü bir Roman vatandaşın at pisliği yüzünden tartıştığı komşusunun 16 yaşındaki kızını pompalı tüfekle yaralamasının ardından başlamıştı. Taşan öfke sonucu mahalle sakinleri, Roman vatandaşların evlerinin camlarını kırıp at arabalarını yakmıştı. Yaşanan olayların daha da büyümemesi için, çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi olaylara müdahale ederken, yanan at arabaları da itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.
Osmangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri, dışkıları yüzünden mahallede büyük olayların yaşanmasına neden olan atları, bir operasyonla toplayıp, Bursa Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na teslim etti. Olayların meydana geldiği mahallelerde polis desteğinde gerçekleştirilen at operasyonuna, Osmangazi zabıtasının dışında, Bursa Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’ndan ekipler de katıldı. Mahallede başıboş dolaşan sahipsiz atların bazıları, görevlilere zorluk çıkartmayıp kolayca yakalanırken, bazıları ise yakalanmamak için büyük bir mücadele verdi. Etrafı duvarla çevrili çamlık alana bırakılan atları yakalamak isteyen görevliler, atlarla köşe kapmaca oynadı. Zaman zaman atların ısırmaya çalıştığı görevliler, büyük bir mücadele sonunda yakaladıkları atları, Osmangazi Belediyesi’ne ait kamyonlara yükleyerek mahalleden uzaklaştırdı.
Polis desteğinde gerçekleştirilen sahipsiz at operasyonu ve enkaz toplama çalışmalarının devam edeceğini ifade eden yetkililer, “Her iki mahallede uzun süredir birlikte yaşayan Roman vatandaşlarla, mahalle sakinleri arasında, barış ve huzuru bozmak isteyenlere müsaade edilmeyecektir. Çevreyi kirleten, rahatsızlık veren sahipsiz hayvanlar ile, olayların yaşandığı akşam yakılan at arabalarının enkazları belediye ekiplerimiz tarafından toplanıyor. İlk etapta yakalanan 12 sahipsiz at, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığına teslim edildi. Bunun dışında, bu mahallelerimizde, ruhsatsız ve kaçak yapılarla, boş alanlara rastgele kurulmuş çadır ve barakalar da, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediyemiz tarafından yıkılarak kaldırılmaya devam edecek” diye konuştular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.