SON DAKİKA
Hava Durumu

Ölüme tel örgülü engel

Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Mudanya-Bursa yolu üzerindeki orta refüje, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından çelik t

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Mudanya-Bursa yolu üzerindeki orta refüje, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından çelik tel örgü çekiliyor. 

Orta refüjlerde yayaların ve bisikletlilerin otobüs duraklarına ulaşabilmelerini sağlamak için ayrılan yollar dışında kalan bütün alanlar çelik tel örgü çitlerle kapatılıyor. 1.35 metre yüksekliğinde ve bin 700 metre uzunluğunda tel çitlerin çekilmesi sürüyor. Eski kaymakamlık lojmanına kadar bu çalışmanın devam edeceği belirtildi. Bu arada yayaların karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak için yaya geçiş çizgilerinin çizilmesi devam ediyor.
Mudanya Belediyesi tarafından daha önce bu kara yolu üzerindeki orta refüjlerde bulunan çınar ağaçlarına özel yeşil ışıklar konularak oto sürücülerinin orta refüjleri rahatlıkla görebilmeleri ve kazaların önüne geçilmesi hedeflenirken, kara yoluna güzel bir görünüm kazandırılmaya çalışıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Bu bölgemizde yapılan çalışmalarla kazaların, ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek hedefleniyor. Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından orta refüjlere çelik tel çitler geriliyor. Böylece orta refüjü kullanarak karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarımız orta refüjün her noktasından değil de kendilerine ayrılan alanlardan sağlıklı bir şekilde geçebilecekler” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.