SON DAKİKA
Hava Durumu

Ölümüne...

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 7 kişi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayram sebebiyle ölümü hiçe sayıp 17 saatte Aladağlar'a

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 7 kişi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayram sebebiyle ölümü hiçe sayıp 17 saatte Aladağlar'a tırmandı.



Yoğun kar yağışı, sis ve çığ düşme tehlikesi altında ulaştıkları 3 bin 582 metrelik Alaca zirvesinde flama açan ULUDAK üyeleri, bu zorlu tırmanışı ulusa armağan ettiklerini söyledi.
Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi 7 kişilik ekip, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Aladağlar'a tırmandı. Sağanak yağmur altında yola çıkan ekibi, talihsizlikler peşini bırakmadı. Ardından başlayan kar yağışı ve görüş mesafesini minimuma düşüren yoğun sis, ekibin hareketlerini kısıtladı. Çığ düşme tehlikesi ile gelecek beyaz kabus bile dağcıları, hedefinden uzaklaştıramadı. Yanlarından akan çığ şelalelerini hiçe sayan ekip, kar balkonlarını delerek ilerledi. Tipi altında ölüme meydan okuyan dağcılar, 3 saatlik yolu, hava şartları sebebiyle iki katı sürede kat etti. Toplam 17 saatlik zorlu tırmanışın ardından 3 bin 582 metredeki Alaca zirvesine ulaşan dağcılar, flamalarını açarak, çocuk bayramını kutladı.

"HAVA ŞARTLARI BİZİ ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTI"
Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebetiyle gerçekleştirdikleri tırmanışa toplam 7 dağcının katıldığını ifade ederek, "Niğde Çamardı'na indiğimizde etkili bir yağmurla başladı. Dinmesini ummamıza rağmen bu yağış devam etti. Sürekli yağmur ve ardından başlayan kar yağışı altında, tırmanışımızı sürdürdük. Kamp yerindeki molanın ardından ertesi gün de Alaca zirvesine tırmanmak için gece yarısı hareket ettik. Etkili ve uzun süreli kar yağışı bizi çok zor durumda bıraktı" dedi.

"BU ZORLU TIRMANIŞIMIZI ULUSUMUZA ARMAĞAN EDİYORUZ"
Üç saatlik yolu 6-7 saatte kat edebildiklerini belirten Başkan Şentürk, "Faaliyetimiz yoğun kar yağışı sebebiyle çığ riski içeriyordu. Çığ etrafımızdaki kulvarlardan sürekli akıyordu. Zirve sırtına doğru ilerledikçe hava şartları daha da kötüleşti. Kar yağışı şiddetini daha artırdı. Yoğun sis görüş alanımızı düşürdü. Tüm bu olumsuzluklara rağmen tırmanışımızı sürdürdük. Gerekli emniyet tedbirlerimizi alarak, dikkatli hareket ederek zirveye ulaştık. Zirvede de flamamızı açtığımızda mutluluğumuz doruk noktaya ulaştı. Emeklerimiz boşa gitmedi. Zirveyle bu faaliyetimizi taçlandırmış olduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gerçekleştirdiğimiz bu tırmanışımızı ulusumuza armağan ediyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.