SON DAKİKA
Hava Durumu

Organik çilekte iddialılar

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde çilek yetiştirmeye başlayan çiftçiler, artık fasulyenin yanı yanı sıra organik çile

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde çilek yetiştirmeye başlayan çiftçiler, artık fasulyenin yanı yanı sıra organik çilek üretiminde de de iddialı olduklarını söylediler. 


Kurşunlu Sulama Kooperatifi Başkanı Burhanettin Ayaz'ın serasında Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Hal Müdürü Fevzi İnal, Kurşunlu Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış ile birlikte incelemeler yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Kurşunlu beldesinin eskiden fasulyesiyle meşhur olduğunu belirterek, "Bölgemizde son 10 yıldan beri ekilmiş olan çilek bahçelerini ziyarete geldik. Kurşunlu beldesi eskiden fasulyesiyle ünlü bir beldemizdi. Ancak son yıllarda bölgemizde çileğe bir yönlendirme oldu. Belde halkı da buna çok yatkın bir duruş sergiledi. Özellikle marşlı sistem, kamarosa, yediveren türleri yoğunlukta. Şu anda gerek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, gerekse de Sulama Kooperatifi'nin gayretleriyle beldemizde 5 bin dönüm civarında ekim oldu. Bu da 14-15 bin ton civarında üretim demek. Aralık ayına kadar devam eden bir sezon. Beldemizde hiç ilaç kullanılmıyor, organik yetiştiriliyor. Maksadımız çilekte özellikle mantar, böceklenme risklerini asgariye indirmek ve birim alandan az üretim yaparak fazla verim almak. Bu kontrollü bir sistem ve üretim şekli. İnşallah bu sistemler yaygınlaşır. İlçe Tarım ve Ziraat Odası olarak bizim temel özelliğimiz de halkımıza yardımcı olmak. Üzerine basa basa söylemek istiyorum, Kurşunlu’daki çilekler ilaçsız, organik ürün. Belde üreticilerimize başarılar diliyorum. Kurşunlu şuanda çileğiyle anılır hale geldi" dedi.
Çilek üretimini yaklaşık 4 yıldır yaptığını belirten Sulama Kooperatifi Başkanı Burhanettin Ayaz ise, "Benim hayalimde böyle bir tesis yapmak vardı. Şu anda bulunduğumuz alan 140 metrekare bir yer. Burada 1 dönümlük çilek var. Bir dönüme 4 bin adet çilek ekiliyor, seramızda ise 3 bin 800 çilek var. Fidelerimiz de kendi fidelerimiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.