SON DAKİKA
Hava Durumu

Organize işler bunlar!

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in referandum sürecini fırsat bilerek yeşil alandaki kaçak binasını yenilemeye kalktığının ortaya

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Organize işler bunlar!
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in referandum sürecini fırsat bilerek yeşil alandaki kaçak binasını yenilemeye kalktığının ortaya çıkmasının ardından paniğe kapılan Amil, skandal bir belgeyi yayımladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Altın’ın, Osmangazi Belediyesi’nin yetkisinde olan bir alana kanunsuzca müdahale ettiği de ortaya çıktı.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’le ilgili Şehir Gazetesi’nin gündeme taşıdığı yeşil alandaki ruhsatsız yapıda giriştiği çalışmayla ilgili akıl almaz bilgeler ortaya çıktı. İmar planlarında yeşil alan görülen inşaatın kamuoyuna yansıması üzerine panikle savunmaya geçen Amil’in sosyal medya üzerinden paylaştığı bir evrak yaşananların boyutunu da gözler önüne serdi. İşin daha ilginç yanı ise Amil’in yayınladığı helvacı kâğıdını İl Başkanı Cemalettin Torun’un FETÖ’cü Mavi küre Derneği’nde yöneticilik yapmış yeğeni Mehmet Torun’un bu belgeyi sosyal medyada yayma gayretine girişmesi. Torun ailesinin Amil’i bu kadar çok savunmaya geçmesinin nedeni ise bilinmiyor.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN ALANI

Bina tadilat ve onarımlarıyla ilgili izni ve ruhsatı ilçe belediyeleri veriyor. Amil’in kaçak inşaatı da Osmangazi Belediyesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ancak planlarda yeşil alan göründüğü için Amil’in tadilat ya da onarım iznini bu belediyeden alması mümkün değil. İlgili mevzuata göre “Ruhsat alınması gerektiği halde ruhsat alınmadan veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan yapılar, kanun, imar planı ve yönetmelik esaslarına uygun hale getirilmedikçe bunların esaslı tamir tadil ve ilavelerine izin verilmez” hükmü yer alıyor. Yani Amil, bu madde nedeniyle Osmangazi Belediyesi’nden ruhsat alamıyor.

MUSTAFA ALTIN SUÇ İŞLEMİŞ

Amil bunun üzerine akıllara durgunluk veren bir yol izliyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’a gidiyor. 2 Mart 2017 tarihli belge ile Altın, yetkisinde olmayan bir alanda Amil’e izin veriyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Amil, bu izin üzerine referandum sürecini de fırsata çevirerek, binanın çevresini branda ile çevirerek sözde tadilat yapıyor ancak bina yenileniyor. Altın, kendi yetkisinde olmayan bir alanda TCK 257’ye göre görevini kötüye kullanarak suç işliyor.

RUHSATSIZ BİNAYA ŞİFAİ GÖRÜŞME İLE İZİN

Altın’ın verdiği belge ise baştan aşağıya skandal içeriyor. İmar gibi çok önemli bir konuda yetkisini aşarak izin veren Altın, bu izni şifai görüşmeler neticesinde verdiğini belgede yazıyor. Yazıda, “İlgili dilekçe ile 3591 ada 95 parselde yer alan yapının bina maliki Asım AMİL tarafından güçlendirme ve dış cephe düzenleme çalışması yapılması için izin verilmesi talep edilmektedir. Yapılacak çalışmalarla ilgili olarak; bina maliki ile yapılan şifahi görüşmeler sonucunda; İlgili İmar Kanunu,  yasa ve yönetmeliklere bağlı kalınması şartı ile yapının güçlendirilmesinin yapılmasından sonra, İskele kurulurken ve yapılacak imalatlar sırasında her türlü yaya ve araçların güvenliği tarafınızdan aldırılmak kaydı ile cephe düzenleme çalışmalarının da tarafınızca yapılmasında idaremizce sakınca görülmemektedir. Bu hususta. Gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadelerine yer verdi.

AMİL DE ALTIN DA BİLİYOR AMA…

Yeşil alandaki kaçak binanın yenilenmesi için Amil’in Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’a başvurması o makamları dolduran kişiler tarafından hemen anlaşılabilecek bir durum. Amil’in yazısını Osmangazi Belediyesi’ne yönlendirmek yerine, yuvarlak laflarla kanunu arkadan dolanarak izin verme girişimi ise işin organize olduğunu gösteriyor. Amil bu yapıya ruhsat alabilecek olsa adresi Osmangazi Belediyesi olurdu. Kanun açık ve alamıyor. O zaman devreye bu tür kanunsuzluklar giriyor.

BAKIN KANUN NE DİYOR?

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında kanun ve Yönetmelik”le ilgili Valilikler kanalıyla gönderdiği açıklama metninin 6-A maddesinde “Kendi parselinde ruhsatsız olarak yapımına başlanmış yapılar öncelikle 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca mühürlenecek, yapı sahibi hakkında aynı kanunun 42. Maddesi kapsamında işlem tesis edilecek” deniyor.

AMİL’E ZOR SORULAR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’e soruyoruz. Yeşil alan görünen binanın tadilat işleri için izin almak gereken makamın Osmangazi Belediyesi olduğunu bilmiyor musun? Eğer biliyorsan neden Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan aldığın helvacı kâğıdı belge ile kanunsuz iş yapmaya kalkıyorsun? Eğer bilmiyorsan seni neden yerel yönetimlerden sorumlu yaptılar? O makamda kendi kanunsuz işlerini takip etmek, kılıfına poşetine uydurmak için mi bulunuyorsun? Bunca hakkında iddia ve söylenti ve kanıt varken istifa etmeyi düşünüyor musun? Sokaktaki vatandaşa benzer bir izin veriliyor mu? Çıkan kanun ve yönetmeliklere sizin uyma zorunluluğunuz yok mu? Vatandaş yapınca yıkılan kaçak yapı size gelince nasıl oluyor da tadilat ediliyor? Bu cesareti nereden alıyorsunuz?

Gözler Osmangazi Belediyesi’nde!

Osmangazi Belediyesi’nin kendi sınırları içinde ruhsatsız olarak yapıldığı ortaya çıkan Asım Amil’e ait binayı önce mühürlemesi ardından da cezai işlem yapması gerekiyor. Uyduruk bir izin belgesi ile  referandum sürecinde kurnazlık yapan Amil’in binasıyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir işlem yapılması bekleniyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.