SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhan Özcü'yü kim koruyor?

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a yol göründü, sırada başkaları var... Orhan Özcü’yü kim koruyor?

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2012 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a yol göründü, sırada başkaları var...

Orhan Özcü’yü kim koruyor?

AK Parti MYK’da 3 ilçe belediye başkanı, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Erdoğan’ın da onay verdiği bu operasyonla ihracı istenenler arasında Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç da bulunuyor. Bu listede  Orhan Özcü isminin bulunmaması ise bilinmezliğini koruyor.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da 3 ilçe belediye başkanı, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Erdoğan’ın da onay verdiği bu operasyonla ihracı istenenler arasında Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç da bulunuyor. Hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma onaylarıyla yargılanan Bursa Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un ihracı istendi. AK Parti’den üst düzey bir yönetici, şu bilgiyi verdi: “Yerel yönetimler başkanlığımız 12 başkan yardımcısıyla birlikte 7 gün 24 saat esasına göre partili 1667 belediyemizin düzenledikleri festivallere kadar bütün faaliyetlerini gece gündüz takip edip incelemektedir. Yolsuzluk ve usulsüzlük yapan, partinin görüntüsüne zarar veren, tüzüğe aykırı davranan olduğu takdirde biz bunları affetmeyiz. Haklarında ciddi iddialar bulunanlarla ilgili hemen gerekli işlemleri yapıyoruz. Bunları partimizde barındırmayız. Bu işlem herkesin kulağına küpe olmalı.” Bu gelişmenin ardından gözler Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’ye çevrildi. Bilindiği gibi daha önce gazetemizde de gündeme getirdiğimiz kimi sorular parti müfettişlerince incelemeye alınmıştı. Özcü, belki de Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç aleyhindeki iddialardan daha hacimli dosyalar olmasına rağmen şimdilik disipline sevk edilmekten kurtulmuş görünüyor.

Özcü hakkında genel merkeze ulaşan şikâyetlerden bazıları şunlar:

•          Kayıp trilyon davası

•          Aşırı yurtdışı seyahatleri

•          Aşırı derecede yüksek fiyatlarla Belediyeye hizmet alımları

•          Bir ajansla ilgili spekülasyonların rahatsızlık verici dereceye ulaşması

• İlçe kongresinde yaptığı konuşmada Genel Merkeze, bir milletvekiline ve İl Başkanına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması…    

Şehir Gazetesi olarak konuyla ilgili yaptığımız araştırma ve incelemeler ile yetkililerle yaptığımız görüşmelerde özellikle de partinin genel merkezine ve il başkanına yönelik hakaretamiz ifadelerin parti tüzüğüne göre kesin ihracı gerektiren bir suç olduğunun altı çizilmiş ve gazetemizde daha önce kendisine sorulan hususların kabarık bir dosya halinde genel merkeze iletilmiş olmasına rağmen disiplin kuruluna sevkinin son anda önlendiği bilgisine ulaşılmıştır. Bütün bu gelişmeler ışığında veBursa AK parti teşkilatlarının rahatsızlığı dikkate alındığında Ak Parti tüzüğünün kesin bir biçimde ihlal edilmiş olduğu halde Özcü’nün neden bu toplantıda disipline sevk edilmediği merak konusu olmuştur. Bu da akıllara ‘yoksa Orhan Özcü birileri tarafından korunmakta mıdır?’ sorusunu getirmektedir.

 

 

İşte  Ak Parti  tüzüğünün ilgili maddesi:

Madde 117-7:

Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçekdışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.