SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhaneli kadını ekmeğini taştan çıkarıyor

ORHANELİ BELEDİYESİ TARAFINDAN HER MAHALLEDE YAPTIRILAN TAŞ FIRINLARDA, EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARMA DEYİMİ ANLAM BULUYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Orhaneli kadını ekmeğini taştan çıkarıyor
Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'nde belediye tarafından her mahalleye yapılan taş fırınlarda kadınlar nefis köy ekmekleri pişiriyor.
 

 

Orhaneli Belediyesi tarafından her mahalleye yapılan taş fırınlarda mis kokulu köy ekmekleri ve mahalli yemekler kadınların elinde daha farklı bir lezzetle pişiyor. Organik sebzenin, meyvenin, ekmeğin ve yemeğin adresi Orhaneli'de taş fırınlarında ekmek ve yemek yemekler yapan hanımlar, yardımlaşmanın da en güzel örneğini sergiliyor. 15 gün bayatlamayan köy ekmeğinin hikayesini anlatan köy kadınları, "Ekşi maya ile bir gün önceden yoğrulan hamur bir gece bekledikten sonra fırına verilecek biçimde şekillendirilir. Gün başlayınca fırın yakılarak kızması sağlanıyor" diye konuştu. Hiç bir teknoloji kullanmadan gerekli dereceyi doğal yöntemlerle yakalamanın belli sırları olduğunu ifade eden köy kadınları, "Bu sırlar nineden toruna, anneden kıza geçer. Fırının sıcaklığını test etmek için hazırladığımız yöremize özel pideler fırına verilir. İstediğimiz kıvamda pişmişse pidelerimizi birbirimize ikram eder, ardından hazırladığımız ekmekleri fırına süreriz. Bir-bir buçuk saat fırında kalan ekmeklerimiz çıkarıldıktan sonra bir gün dinlenmeye alınır. Bizim ekmeklerimiz tamamen tabiidir, içinde hiçbir katkı maddesi yoktur" dedi. İlçede her salı kurulan tarihi Beyce Pazarı'nda organik sebze ve meyvelerin yanı sıra bu lezzetli ekmekler de satışa sunuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.