SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhangazi büyükşehirle şahlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sanayiinin yüzde 5’ini bünyesinde barındıran Orhangazi’nin ‘bütünşehir’ yatırımlar

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Orhangazi büyükşehirle şahlanacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sanayiinin yüzde 5’ini bünyesinde barındıran Orhangazi’nin ‘bütünşehir’ yatırımlarıyla tarım ve hayvancılık ile turizmde de hak ettiği değeri bulacağını açıkladı.

Başkan Altepe, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis oturumunda konuştu. Oda Başkanı Ergün Efendioğlu ile Meclis Başkanı Erol Hatırlı’nın ev sahibi olduğun toplantıya, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve oda üyeleri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’yla birlikte, Orhangazi’nin yerelde çözemediği sorunların tarihe karışacağını söyledi.
Kanunun yürürlüğe girmesiyle Bursa yerelinde tek yetkili makam haline geldiklerini, 18 ilçenin tamamının kendilerine bağlı merkez ilçe olduğunu belirten Başkan Altepe, düne kadar sadece şehir merkezinde yapılabilen makro ölçekteki yatırımların bundan sonra başta Orhangazi olmak üzere ilçelerin tamamında yapılacağını ifade etti. Bursa tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine art arda ikinci kez ilk defa seçildikten sonra çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ve 18 ilçede neler yapılabileceği konusunda uzman personellerden oluşan ekipler kurduklarını vurgulayan Başkan Altepe, şehrin her tarafını karış karış dolaştıklarını, ilçelerin tarım ve hayvancılık ile turizm konusundaki artı özelliklerini tespit ettiklerini anlattı. Yapılan raporlamalar sonucunda Orhangazi’de de alt yapı çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, ilçenin en kısa zamanda kent meydanına, sosyal tesise ve donatı alanlarına kavuşturulacağını, yaşadığı her türlü sorundan periyodik olarak arındırılacağını söyledi. ‘Bütünşehir’ uygulamasının değişim ve gelişimin ‘birbirine uyumlu halde’ birlikte yaşanması demek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Artık Orhangazi kendi yağıyla kavrulmayacak. Bursa’yla birlikte makro ölçekli çalışacak. Büyükşehir’in anlayışı, sorunları yerinde çözebilen bir yerel yönetim anlayışıdır. Burada tarım ve sanayi var. Ticaret ve turizmin de gelişmesi gerekiyor. Bunun için de güçlü yerel yönetimlere ihtiyaç var” dedi.
Başkan Altepe, tarihi ve kültürel miras çalışmalarında Anadolu’nun başkenti konumunda bulunan, Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten, kendi öz kaynağıyla dünyanın en iyi stadyumlarından birini yapan, 25 organize sanayi bölgesiyle müthiş bir potansiyeli bünyesinde barındıran Bursa’nın, ilçeleri de ön plana alarak daha birçok konuda dünyaya örnek olması gerektiğini dile getirdi. Değişim ve gelişimin zirve yapması için Bursa’da her türlü imkanın bulunduğunu, hayallerin gerçekleşmesi için gereken vizyonun da geçen dönem Büyükşehir Belediyesi’nce ortaya konulduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Problemlerin giderilmesi, yapılamayan projelerin yapılabilmesi için Büyükşehir’in burada olması büyük bir imkan. Artık Orhangazi’nin de her alanda gelişmesi, gerçek anlamda çağdaş, yaşanabilir, sağlıklı bir kent olması gerekiyor. Termal sulardan özellikli gölüne kadar her türlü doğal güzellik, turizm potansiyeli burada var. Birlikte çok büyük projeler yapabiliriz. Onun için buradayız” diye konuştu.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, Büyükşehir Yasası’yla birlikte Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini, Büyükşehir belediyelerinin şehirlerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında tam yetki sahibi olduğunu söyledi. Bunun son derece doğru bir yaklaşım olduğunu kaydeden Yurdaer, çok parçalı verimsiz yönetim anlayışının yürürlüğe giren bu yasayla ortadan kaldırıldığını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’yı Bursa yapan tarihi ve kültürel miras, deniz ulaşımı, raylı sistem ve alt yapı çalışmalarına imza attığını, Gemlik ile Mudanya’ya büyük artı değer sağladığını belirten Yurdaer, “Bundan sonraki süreç içerisinde Büyükşehir Belediyemiz, ilçelerin beklentilerine yönelik çalışmaları da gerçekleştirecektir. Gemlik ve Mudanya’ya bakıyoruz, çok büyük hizmetler geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu dönem Orhangazi’ye hizmet noktasında, Büyükşehir Belediyemizin performansının ilçemize yansıyacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Orhangazi’ye özel bir ilgisinin olduğunu vurguladı. Başkan Altepe’ye yapılan taleplerin neredeyse tamamının yerine getirildiğini, davetlerin çoğuna icabet edildiğini söyleyen Çağlayan, yeni dönemde bu ilgiyi değerlendireceklerini ve Büyükşehir’in desteğiyle vatandaşları hayal ettikleri hizmetlerle buluşturacaklarını ifade etti. Orhangazi’nin Bursa’nın İstanbul tarafından il sınırı olduğunu, dolayısıyla ilçeyi güzelleştirmek ve albenili hale getirmek zorunda olduklarını anlatan Çağlayan, “El değmemiş İznik Gölü, Keramet Ilıcaları, Gürle Dağı gibi turizm alanlarında adımlarımızı atmaya başladık. İznik Gölü’nde kano yarışlarının ve su sporlarının yapılabilmesine yönelik derneğin kuruluş çalışmalarını tamamladık. Orhangazi için yeni bir döneme girdik, diyebilirim” ifadelerini kullandı.
Başkan Altepe’nin de katıldığı meclis oturumunda Orhangazi ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanı Erol Hatırlı da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Oturum sonunda Başkan Altepe’ye, içerisinde Orhangazi’de yetişen tarım ürünlerinin bulunduğu bir hediye paketi takdim edildi.
Başkan Altepe, Orhangazi’de temasları kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Temsilciliği’ni de ziyaret etti. Burada Başkan Altepe’ye, Temsilci Emrullah Akçay tarafından ‘sakatlara sağladığı destekler’ nedeniyle ‘Sakat dostu Başkan’ plaketi verildi. Başkan Altepe, ziyarette temsilciliğin 5 adet akülü araba talebine de olumlu cevap verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.