SON DAKİKA
Hava Durumu

'Örnek alan değil, örnek olan kent olduk'

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı’ ilçede bulunan tarihi Ortaköy Kervansarayı’nda gerçekleştir

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı’ ilçede bulunan tarihi Ortaköy Kervansarayı’nda gerçekleştirildi.  AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da hazır olduğu toplantıda sözlerine Yunus Emre’nin  ‘Ol imaret eylemez, sen viran olmayınca…’ sözleriyle başlayan Alinur Aktaş şöyle devam etti;



Türkiye,  son 10 yılda ekonomik, sosyal birçok sorununu çözmüş, büyük bir ilerleme yaşamış, dünyanında dikkatini çekmiştir. Bu dönemde İnegöl’ümüz de ülkemizle beraber, sadece birkaç alanda değil, her alanda önemli bir ivme yakalamıştır. Bu gün İnegöl, bölgesinde bir rol model olarak belirmiş, ülkemizin her köşesinde dostluğu ve iş birliği aranan bir şehir haline gelmiştir.

Kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte , İnegöl’ümüzün sanayileşme ve kalkınma hamlelerini devam ettirmesi, gelişmiş bir ekonomi olarak yükselmesi ve bir cazibe merkezine dönüşmesi için büyük bir heyecanla ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2009 yerel seçimlerinden bu yana ikinci dönemin dört yılını daha geride bıraktık. Görev aldığımız günden bu yana İnegöl’e ekibimizle birlikte gece gündüz demeden hizmet götürdük’ dedi.

TARİHİ ZENGİNLİKLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIDIK

Görevde oldukları zaman sürecinde halkla olan fiziki irtibatlarını ve gönül bağlarını sürekli güçlendirdiklerini söyleyen Alinur Aktaş, sözlerine şöyle devam etti; ‘Çalışmalarımızda önümüze çıkan ve çıkartılan engeller ve zorluklar karşısında  en büyük gücümüz,  hemşerilerimizden aldığımız ve her seferinde  daha da artan destek olmuştur.  Biz İnegöl’ü geliştirme, kalkındırma, güçlendirme, refahı, barış ve huzuru tesis etme davasına inanan bir anlayışa sahibiz. Yaptığımız çalışmalar önümüzdeki  yıllarda da artarak devam edecek. Dile kolay, kalbe sevda, ruha aşk, fikre idrak, dertlere devam 9 sene. Modern ve çağdaş İnegöl’ü inşa ederken tarihi zenginliklerimizi de  geleceğe taşımayı asla ihmal etmedik. Tüm dünyaya medeniyeti öğreten bir tarihe sahip olduğumuzu unutmadık, unutmuyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz Ortaköy Kervansarayımız’da  bunun en belirgin örneklerinden sadece bir tanesidir. Geçmişte İpek Yolu’nun önemli duraklarından birisi olan bu kervansaray, ticaretin dünden bugüne kat ettiği ve bu günden de yarına nasıl ilerleyeceğinin bir sembolü olarak karşınızda durmaktadır’ diye konuştu.

EN BÜYÜK ÖRNEK TOKİ KONUTLARI

Göreve geldiklerinden beri örnek alan değil örnek olan bir kent olduklarının da altını çizen  İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı sürdüreceklerini söyleyerek şöyle devam etti; Geride bıraktığımız 9 yıllık süreçte hemşehrilerimize hiç mahcup olmadık. Verdiğimiz sözleri aynen yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Hep alnımız dik yolumuza devam ettik. Bu dönemde halkımızda bizi asla yalnız bırakmadı, hep bizimle beraber oldu. Hemşehrilerimiz, her seçimde artan destekleriyle gerçekleştirdiğimiz hizmetleri onayladıklarını gösterdi. Bizler, laf üreten, hayal tüccarlığı yapan olmadığımız gibi, siyasetim sadece konuşmaktan ibaret olmadığını iyi biliyoruz. Şimdiye kadar hep hizmet siyaseti yaptık. Hizmeti, yatırımı projeyi konuşup, konuşmakla da kalmadık ne söylediysek yaptık, hayata geçirdik. 9 yıldır yapamayacaklarımızı söylemedik. Söylediklerimi de Allah’a hamdolsun hep hayata geçirdik. Başbakanımızın işaret ettiği gibi yaşanabilir çevre, marka şehirler hedefine, emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz.

Bugüne kadar hiç kimsenin bırakın hedef koymayı , yüksek sesle konuşmayı dahi aklına getiremediği, lakin bugün 1. etabı 686 konut, 1 cami ve 1 ilköğretim okuyla tamamlanmış. 2. etabı 1244 konut, 1 sağlık tesisi ve 1 lisesi olmak üzere inşaatları yükselen TOKİ konutları ile Yeni İnegöl, hızlı adımlarla hayat buluyor. Şehrin yörüngesi ve yönü değişiyor’ dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.