SON DAKİKA
Hava Durumu

Ortaklık bitmiş ama vergiler ödenmemiş! 4 milyonun vergisi ne kadar?

Doğuşpark Projesinin sahibi BUR-OL şirketinden hisselerini devrederek ayrılan Bozbey ailesi, diğer ortakların Şehir Gazetesi’ne verdiği beyana

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2012 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2012 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğuşpark Projesinin sahibi BUR-OL şirketinden hisselerini devrederek ayrılan Bozbey ailesi, diğer ortakların Şehir Gazetesi’ne verdiği beyana göre, hisse bedeli olarak aldığı 4milyon TL’den fazla paranın, satıştan doğan kârını beyan etmediği ileri sürülüyor!

15-21 Ekim 2012 tarihli gazetemizde yer alan haberin yankıları sürüyor. Doğuşpark dosyasında bu kez kamuoyunun gündeminiBUR-OL şirketini husule getiren ortakların ayrılmalarının ardından ne tür gelişmelerin yaşandığı sorusu işgal ediyor. Haberimizdeki en önemli hususlardan birisi şuydu. Nilüfer bölgesinde, ilçe belediye başkanının eşinin, ortaklardan en güçlü olanının (Suat Mutafoğulları), Nilüfer Belediyesinden sistematik bir biçimde iş aldığı gerçeği ortada dururken, kurulan BUR-OL isimli şirkete orak olması ‘etik’ anlamda ciddi bir sıkıntıyla malulken, başkanın eşinin (dolayısıyla başkanın) ortaklığı, bu projenin rağbet görmesine neden olmuştur.Doğuşpark’tan ev alma girişiminde bulunanların büyük bir çoğunluğu ‘Bozbey’ ismine güvendiğini bugün bile saklamamaktadırlar.

Hal böyle iken, Bayan Bozbey’in maket üzerinden ciddi satışların yapıldığı bu projenin hemen başlarında, hisselerini devrederek ayrılması ise kaçınılmaz olarak manşetimizdeki soruyu gündeme taşımaktadır. Bilindiği üzere gazetemizde yer alan haberde ayrılma süreci şöyle ifade edilmişti.

“İlk olarak, (Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi) Selma Bozbey 2009 yılında hisselerini Suat Mutafoğulları’na devrederek ayrılır. Daha sonra 2010 yılında yine ortaklardan Mehmet Çavuşoğlu, 2011 yılında da Turgay Dursun hisselerini Suat Mutafoğulları’na devrederek ayrılırlar.” Yaptığımız bu haber üzerine gazetemize gelen BUR-OL şirketi ortaklarından Turgay Güler ve Mustafa Çavuşoğlu bazı beyanlarda bulunmuş ve bu beyanlar ‘Marko Paşa’ köşesinde aynen yayımlamıştı. Bu beyanlara göre ayrılan her ortak minimum 4 milyon TL alarak hisselerini Suat Mutafoğulları’na devrederek ortaklıktan ayrılmış. Bu meyanda, ortaklardan Turgay Güler bu ortaklık hikayesini ve sonrasındaki ayrılma meselesini şöyle ifade emişti.“Biz, 1998 yılından beri inşaat işleriyle uğraşırız. Bursa’da herkes tanır bizi. 2007 yılında önümüze bu Doğuşpark projesi geldi. Projenin bulunduğu yer olan Nilüfer’in Belediye Başkanı olan Sayın Mustafa Bozbey’le öteden beri tanışıklığımız vardır. Kendisiyle yaptığımız görüşmede bize; ‘Suat Mutafoğulları’na yönlendireyim sizi tanışın, o olmadan olmaz.’ dedi. Bunun üzerine Suat Mutafoğullarıyla bir görüşme yaptık ve daha sonra da proje çalışmalarına başladık. (…) Başkanın kendisi ortak olamadığı için hanımını ortak olarak aldık. (…) Bütün hisseleri Suat Bey aldı. 4 trilyon 100 milyarlık hissemi devrettim Suat Bey’e. Ortaklığımız süresince ben 2 trilyon kadar para kullanmışım şirket hesabından. Bana 4 daire verdi hisselerim karşılığında bunlardan iki tanesini de sattı. Dava açtım ben. 2 trilyonluk ipoteğim var Doğuşpark’tan. 280 milyar bana borcu var Suat Bey’in. Suat Bey’in bizzat kendisi 33 trilyon para kazandık Doğuşpark’tan dedi. Şimdi ben soruyorum o parayı ne yaptı?” Yapılan haber ve akabinde anılan şahısların yukarıda tekrar yayımlanan açıklamalarından sonra ortada cevaplanması gereken bir soru kalmakta… Ortakların hisselerini devrederken aldıkları 4 milyon TL’den fazla bu hisse bedelleri, ‘Hisse Değer Artışı’ mucibince vergi konusu edilmediği iddiası doğru mu? Eğer bu husus doğruysa kayba uğrayan vergi miktarı nedir? Yapılacak açıklama yahut verilecek cevaplara gazetemiz sayfalarının açık olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.