SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden Bosna-Hersek'e destek

Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak adına yardım eli uzatıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi'nden Bosna-Hersek'e destek
Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak adına yardım eli uzatıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ihtiyaçları tespit ederek Bosna Hersek’e gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin boyutlarını anlattı. Bosna’nın ülke tarihinin en büyük felaketini yaşadığını belirten Dzanko, “Yaşanan sel felaketinde evlerimizin neredeyse tamamı sular altında kalırken, hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Acımız çok büyük. Yaşanan bu felaketin acılarını sarmak için bir an önce harekete geçmek istiyoruz. Felaketin ardından Sırbistan Avrupa Birliğinden 1 milyar Euro yardım alacak. Ancak Bosna’nın böyle bir imkanı yok. Bizler yaralarımızı kendi imkanlarımızla sarmak durumundayız. Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi, yaşanan bu afette de yanımızda olacağına inanıyoruz.” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nden öncelikle ilk yardım çalışmaları konusunda destek beklediklerini ifade eden Dzanko, “Yaşanan felaket sonrası acil ihtiyaçları bir an önce karşılamamız gerekiyor. İkinci önceliğimiz ise zarar gören okul, hastane gibi önemli kamu binalarının onarımı. Bunun için de Osmangazi Belediyesi gibi Bosna’daki şehirlerle kardeşlik protokolü bulunan şehirlerin halkının ve yöneticilerinin desteği bizim için önemli. Bunun için heyetler oluşturup, bölge insanına yardımların bir an önce ulaştırılmasından yanayız. Şu anda sel felaketinin yaşandığı yerleşim yerlerindeki evlerin neredeyse tamamı sular altında. İnsanların hiçbir şeyleri kalmadı. Türk halkının yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Bosna’da yaşanan sel felaketinin kendilerini son derece üzdüğünü kaydederek, şunları söyledi: “Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’in Stari Grad Belediyesi ile kardeş şehir. Bizler Bosna Hersek’e ayrı bir önem veriyoruz. Karşılıklı projelerimiz var. Yaşanan felaketin ardından ne yapabiliriz diye, kardeş şehir belediyemiz ile görüşmeler yaptık. Felaketin yaraları tabi ki sarılır ancak, üzücü olan can kayıplarının yaşanması. Yardımlar konusunda, öncelikle ihtiyaçların belirlenip, hazırlanacak plan ve bir strateji doğrultusunda hareket edilmesinden yanayız. Bunun için de gerekli desteği vermeye hazırız”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.