SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Kurban Bayramı'na hazır

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı öncesi ilçede 5 ayrı merkezde kurban pazarlarını denetledi. Geçen y

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı öncesi ilçede 5 ayrı merkezde kurban pazarlarını denetledi. Geçen yıl tek merkezde olan kurban pazarının bu yıl vatandaşların ve satıcıların talepleri doğrultusunda ilçenin 5 noktasında kurulduğunu belirten Başkan Dündar, pazarlarda her türlü ihtiyacın karşılandığını aktardı.





Vatandaşların daha rahat ve sağlıklı ortamda kurbanlarını alıp, kesimlerini de yapabilecekleri hayvan pazarını denetleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak pazarların kurulduğu noktalarda ihtiyaç duyulan tüm altyapının da hazırlandığını kaydetti. Yunuseli, Dikkaldırım, Panayır, Emek ve Demirtaş'ta kurulan kurban pazarlarına Türkiye'nin dört bir yanından gelen satıcılarla sohbet eden ve ihtiyaçlarını soran Başkan Dündar, hedeflerinin Osmangazi'ye kalıcı ve modern bir kurban kesim merkezi ve pazarı kurmak olduğunu kaydetti.

TEK MERKEZDE RAHAT ALIŞVERİŞ
Başkan Dündar, "Geçtiğimiz yıl Kurban Pazarı, sadece Yunuseli'de kuruldu. Satıcıların ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu yıl ilçemizin 5 ayrı noktasında kurban pazarı kurduk. Bu alanlar 850 kotraya bölünerek büyükbaş ve küçükbaş hayvan satıcılarına tahsis ettik. Büyükbaş hayvan kotraları doldu. Artık büyükbaş girişi alınmıyor. Küçükbaş hayvanlar için de az sayıda kotra var onlarına verince pazarlara hayvan girişi tamamlanmış olacak. Diğer ihtiyaç duyulan alt ve üstyapı donatılarını da ilave ettik. Kurban pazarlarında kesim yapılacak. Yine geniş alanlar bırakarak vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat bir ortamda kesip ibadetlerini yapmaları için gereken ortamı oluşturduk" dedi.

SAĞLIKLI BİR ORTAM OLUŞTURULDU
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek pazar yerlerinde gerekse kesim noktalarında vatandaşlar için her türlü önlemin en üst düzeyde alındığını söyledi. Dündar, "Hem alışveriş yaparken hem de kesim için geldiklerinde vatandaşımızın bir sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Başkan Dündar "Kesim işlemleri sırasında her kesim yerinde sorumlu veteriner hekim ve temizlik işçileri olacak ve kesim sonrası atıkların temizlik işçileri tarafından hemen toplanması sağlanacak" diye konuştu. Hijyen konusuna özellikle dikkat çeken Dündar, kesim işleri tamamen bittiğinde ise kesim alanlarının temizliğinin yapılarak bölgenin dezenfeksiyonun sağlanacağını belirtti. Öte yandan Kurban bayramına iki hafta kala Osmangazi Belediyesi tarafından oluşturulan Kurban Pazarı'nda hareketlilik yaşandığı gözleniyor. Büyükbaş kurbanlıkların satışının hızlı bir şekilde devam ettiği gözlenirken, küçükbaş hayvanlarda da alışverişin başladığı ifade ediliyor. Kurban Bayramı'nda vatandaşlar Pazar alanında oluşturulan kesim noktalarında kurbanlarını kendileri kesebileceği gibi belediye tarafından sağlanan kasap hizmetinden de yararlanabilecekler. Pazarlarda seyyar tuvaletlerin yanı sıra satıcıların kullanması için duşlar, sokak aydınlatmaları, şebeke suyu akan çeşmeler hizmete sunulurken, yine tankerle su sağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.