SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi yeni tesisine kavuştu

Osmangazi Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında kente kazandırdığı Değirmen Park ve Sosyal Tesis

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi yeni tesisine kavuştu
Osmangazi Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında kente kazandırdığı Değirmen Park ve Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hüdavendigar Mahallesi Bent Caddesi üzerinde atıl vaziyette duran eski değirmen Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek sosyal tesise dönüştürüldü. Toplam 10 bin 385 metrekare üzerinde 300 metrekaresi kapalı geri kalan bölümü ise yeşil alan olarak Bursalılara hizmet verecek olan Değirmen Park ve Sosyal Tesisleri’nin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada insanla ve tabiatla uyumlu, insanın ruhuna huzur veren bir felsefe ile çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Biz hem tarihi mirası ile hem doğası ile hem kültürel değerleri ile korunmuş modern bir Osmangazi oluşturmak için şehrimizin tüm değerlerine yatırım yapıyoruz” dedi.
“VATANDAŞLAR DEĞİRMENDE BUĞDAY ÖĞÜTEBİLECEK”
Osmangazi Belediyesi’nin en büyük parklarından birini ve en modern sosyal tesislerinden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Dündar, “Yemyeşil bir doğada 7’den 70’e herkese dinlenme imkanı sunan parkımızla Bursa’mıza yeni bir sosyal alan oluşturduk. Tesisimizde ayrıca 300 metrekare kapalı alan da oluşturduk. Yine değirmen parkımızın sembolü olan değirmen taşı ile burada un da öğüteceğiz. Tesisimize yaptığımız fırın, parkımızdaki değirmende öğütülmüş undan yapılmış ekmek ve unlu mamuller ile parkın ziyaretçilerine hizmet verecek. Ayrıca hemşehrilerimiz de burada buğdayını öğütebilecek. Organik tam buğday unu elde edebilecek. Biz bu tesisi oluşturmak için 650 bin lira kaynak kullandık. Mahallemize ve Bursa'ya hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.
“YENİ YEŞİL ALANLARI KAZANDIRACAĞIZ”
Yeni dönemde de Osmangazi’ye yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışacaklarını kaydeden Başkan Dündür, sözlerine şöyle devam etti:
“Bildiğiniz üzere biz geçtiğimiz 5 yılda Osmangazi’ye 150 yeni park, 255 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Yeni dönemde de inşallah planladığımız 150 yeni park projemiz var. Bu projelerimizin en büyüğünü yine bu bölgemizde hayata geçireceğiz. Doburca dere boyunca yapacağımız park, içerisinde yer alacak tesisleri ile kent turizmine hizmet edecek önemli bir değer olacak. Bursa’da tarihi miras gibi büyük bir yeşil mirasın sahibiyiz. Bunu korumak, çoğaltmak için çalışıyoruz. Sadece Bursa’mıza bahşedilen bitkilerimizi Endemik Park ile tüm dünya ile paylaşacağız. Uludağ’da hayata geçireceğimiz parkımız, hem ilçemizin hem de Bursa’mızın turizmine büyük katkı sağlayacak önemli bir yatırım olacak. Her köyümüze yeni bir park ve spor alanı oluşturacağız. Bu da yeni dönemde planlarımız arasında yer alıyor. Kuracağımız Ekolojik Yaşam Merkezi ile doğada olan ve doğal olan her şeyi korumayı, ekolojik tarımı, ekolojik bina yapmayı tüm hemşehrilerimiz ile paylaşacağız."
“BURSA’NIN YEŞİLİNE YEŞİL KATMIŞ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, Değirmen Park ve Sosyal Tesisleri’nin Bursa’nın yeşiline yeşil kattığını ifade ederek, “Açılışını yaptığımız Değirmen Park ve Sosyal Tesisleri doğayla iç içe çok güzel bir mekan olmuş. Buradaki tarihi değirmenin canlandırmış olması da çok önemli bir hizmet. Böyle güzel bir tesisi Bursa’ya kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederim. İnşallah burası Bursa halkına en iyi şekilde hizmet eder. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
BAŞKAN DÜNDAR OSMANLI KILICI HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle birlikte Değirmen Park ve Sosyal Tesisleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından Başkan Dündar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a 16. Yüzyılda Osmanlıda en cengaver askerlerin savaş meydanlarında kullandığı kılıcın bir benzerini hediye etti. Başkan Dündar, daha sonra Numan Kurtulmuş’a tesisi gezdirerek tesis içerisinde yer alan değirmen taşında nasıl buğday öğütülüp un üretileceğini anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.