SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de dönüşüm rezaleti!

Soğanlı Mahallesi ve Çiftehavuzlar Bölgesi’nde sözde kentsel dönüşüm yapan Osmangazi Belediyesi, bu çalışmayı da ağzına yüzüne bu

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi'de dönüşüm rezaleti!
Soğanlı Mahallesi ve Çiftehavuzlar Bölgesi’nde sözde kentsel dönüşüm yapan Osmangazi Belediyesi, bu çalışmayı da ağzına yüzüne bulaştırdı. Boşaltılan binalar ayyaşların ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelirken, mahalleli hırsızlığa karşı 24 saat nöbet tutuyor.
Mustafa Dündar yönetiminde sorunları her geçen gün daha da artan bir ilçe haline gelen Osmangazi’de, nereye dokunsan bir ah geliyor. Vatandaşlara hizmet etmek yerine fantastik işlerle reklam yapan Dündar ve ekibi, iş icraata gelince ortalarda görünmüyor. İşte Dündar ve ekibi tarafından sorun yumağı haline getirilen bölgelerden biri de Soğanlı-Çiftehavuzlar bölgesi. Öyle ki vatandaşlar dertlerini anlatıp çözüm bulamadıkları için dev pankartlar asarak yaşadıklarını duyurmaya çalışıyor.



 
“BİR YILDIR BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYORUZ”
Soğanlı- Çiftehavuzlar Kentsel Dönüşüm Başkanı Ramazan Sevinç, Soğanlı ve Çiftehavuzlar mahallelerinde 68 dönümlük bir arazinin kentsel dönüşüme girdiğini ve yaklaşık bir yıldır kentsel dönüşümle ilgili olarak sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ile birlikte bir takım sorunların ortaya çıktığı belirten Sevinç, “Vatandaşı kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmediler. Burada kentsel dönüşüme girecek olan evlerdeki vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı düzenlemediler. Bizler bilgilendirme toplantısı yapılması için Osmangazi Belediyesi’nden istekte bulunduk fakat isteğimize cevap verilmedi. Osmangazi Belediyesi bu bölgeyi ziyaret bile gelmedi. Bizlerden görüş almadı. Kentsel dönüşüme giren binaların değerini de Osmangazi Belediyesi kendi belirledi. Vatandaşa sormadan binalara bedel biçildi. Soğanlı ovası diye bilinen boş arazi de kentsel dönüşüm adı altında binalar yapıldı. Bizim bildiğimiz kentsel dönüşüm yerinde dönüşümdür. Bina yıkılır yerine yenisi yapılır. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bizlere hiçbir bilgi vermeden, bu işi gerçekleştirdi. 255 parsellik alanda, 80 vatandaşla takas usulü anlaşma sağlandı. Kentsel dönüşüm adı altında yıkılacak binalardaki vatandaşların hepsini yeni binaların yapıldığı alan çekmeye çalıştılar. Bizlerde belediyeye yerinde dönüşüm istediğimizi ifade ettik” dedi.
TERK EDİLEN EVLERDE BÜYÜK TEHLİKE!
Soğanlı ve Çiftehavuzlar mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında evlerini terk eden vatandaşların evlerinin; kapıları, pencereleri söküldüğünü, asayiş sorunlarının yaşandığını anlatan Ramazan Sevinç, “Boşalan evler harabe  haline geldi  ve geceleri uyuşturucudan fuhuş ticaretine bir çok sosyal sıkıntıların ortaya çıktığı bir yer haline geldi.  Terkedilmiş evler, kimliği belirsiz kişilerin yuvası haline dönüşürken, mahalle sakinler güvenliklerden endişe duymaya başladı. Bu konu hakkında gerekli birimlere, kurumlara dilekçeler verdik. Fakat dilekçelerimiz hakkında bir gelişme yaşanmadı” dedi.


MAHALLELİ ASAYİŞ NÖBETİNE BAŞLADI
Terkedilmiş binaların uyuşturucu kullananların ve fuhuş yapanların yuvası haline geldiğini ifade eden Sevinç, bu gelişmeler üzerine mahalle sakinlerinin huzurunun kaçtığını anlattı. Sevinç, “Mahalle sakinleri burada kendi güvenliğini sağlamak için hırsız ve uyuşturucu bağımlılarına karşı nöbete başladı. Her gece bu bölgelerde mahalle sakinleri nöbet tutar hale geldi. Hırsızlık olaylarında da büyük artış yaşandı” dedi. Bu durumun çeşitli asayiş olaylarına da davetiye çıkardığını ifade eden Sevinç, “Bu bölgede vatandaşın başının belaya girmesi kaçınılmaz. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Son zamanlarda istenmeyen olaylar mahallenin canına tak ettirdi. 5-6 aydır bu evler terkedilmiş halde, yıkılmayı bekliyor” ifadelerini kullandı.


 “VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Sevinç, kentsel dönüşümle birlikte kat karşılığı ev verilmeden belediyenin vatandaşlara danışmadan kararını verdiğini vurgulayarak, “Bizim isteğimiz, vatandaşın 3 katlı binası varsa, 2 katı belli bir borç karşılığı belediyemiz versin, 3.katıda vatandaşımız parası ile alsın. Kimse mağdur olmasın, sokakta kimse kalmasın bizim en büyük isteğimiz bu. 3 ailenin oturduğu bir binada kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılan evlerden bir ev veriliyor, diğer iki aile mağduriyet yaşıyor. Hiçbir anlaşma olmadan bunlar yapılıyor. Vatandaşların isteği kat karşılığı yeni evde oturmak, vatandaş borçlandırılmaya hazır kat karşılığı ev verilsin uygun fiyatlara, farkını vatandaş ödesin. 3 Kat karşılığında bir tane 2+1 daire verildiğinde, 2 hane mağdur oluyor.” dedi.

SOĞANLI MAHALLESİ MUHTARI HİLMİ DAYAN
“İSTİMLAK EDİLEN EVLER YIKILMALI”
Kentsel dönüşüm ile ilgili büyük sıkıntıların baş gösterdiğini ifade eden Soğanlı Mahallesi Muhtarı Hilmi Dayan da, “Bizim en büyük problemimiz burada vatandaşların mağdur edilmemesi. Vatandaş ile belediyenin belli bir çizgide bir araya gelmesi gerekiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor, Muhtarlık olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.  İstimlak edilen evlerin bir an önce yıkılıp, temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Soğanlı Muhtarı Dayan, “Bu bölgeler uyuşturucu bağımlıların, kimliği belirsiz kişilerin ve hırsızların hedefi haline geldi. Bu bölgede neredeyse her gece bir asayiş olayı meydana geliyor. Belediyenin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor dedi.”
“DÜNDAR İLE MUHTARLAR ARASINDA SET VAR”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan randevu almanın çok zor olduğu vurgulayan Dayan, şunları söyledi, “Belediye Başkanı’ndan randevu talep ettiğimizde önümüze bir çok engel çıkıyor. Bizlere ‘neden görüşmek istiyorsunuz’ şeklinde sorular yöneltiliyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile muhtarların arasında ona ulaşmakta önümüze çıkan engeller var. Birçok muhtarın ortak şikâyeti Osmangazi Belediye Başkanı’na ulaşmakta önümüze çıkan engeller seti…. Belediye başkanımızdan randevu almakta zorlanıyoruz. Yoksa biz belediye başkanımızdan memnunuz.”
DÖNÜŞÜM SORUNLARI BERABERİNDE GETİRDİ
Soğanlı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ile birlikte bir çok alt ve üst yapı sorunun da ortaya çıktığını belirten Dayan, “Yeni yapılan binaların olduğu bölgeye ilave olarak, PTT şubesi ve Aile Hekimliği kurulması gerekiyor. Bu yönde çalışmalar var. Aile hekimliği ve PTT şubesine yer göstermek için  Osmangazi Belediye başkanımızla görüştük. Hiçbir olumlu yanıt alamadık. Mevcut sağlık ocağı mahallemize yetmiyor. Kentsel dönüşüm bölgesine Sağlık Müdürlüğü ilave aile hekimi açacak. Sağlık ocağı için kiralık yer aranıyor, yüksek kiralar nedeniyle yer bulmakta büyük zorluk çekiliyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu konuda yardımcı olmuyor. 450 dönümlü bir arazi üzerinde kentsel dönüşüm yapılıyor, buranın; aile hekimi, haberleşme merkezi, okul, sağlık bu konular hiç hesaba katılmamış. Yeşil alanda yeteri kadar ayrılmamış. Burada bir spor tesisi olarak halı sahamız vardı o bile binalar için yıkıldı. Dönüşüm yapılırken en temel sorunlar gözetilmiyor. 10 bin kişi geldi bu bölgeye ve gelmeye devam ediyor. Mevcut alt yapı ve üst yapı yetersiz. Aile hekimi şu anda acil olarak gelenlerin kaydını yapıyor. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Belediyeden diğer bir ricamızda acil bir şekilde, PTT ve sağlık ocağı için yer göstermeleridir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.