SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de yeni bir tesisin daha temelleri atıldı

Osmangazi Belediyesi, ilçede yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Doburca mahallesinde 300 metrekaresi kapalı toplam 10 bin

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Osmangazi Belediyesi, ilçede yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Doburca mahallesinde 300 metrekaresi kapalı toplam 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan "Değirmen Tesisleri ve Parkı'nın temelleri, Başkan Mustafa Dündar ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle atıldı.





Adını Hüdavendigar Mahallesi Bent caddesinde yer alan eski bir değirmenden alan, tarihi değirmenin de yaşatılacağı tesislerin temel atma töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi'de göreve geldikleri günden itibaren başlattıkları park ve yeşil alan seferberliğinde, bu güne kadar 111 bin metrekare park alanı oluşturduklarını söyledi. Dündar, sanayi yatırımlarının yoğunluğu ile birlikte yaşanan yoğun nüfus artışının da getirdiği olumsuzluklardan etkilenerek, son yıllarda yeşil kimliğini her geçen gün yavaş yavaş kaybetmekte olan Bursa'nın, yeniden yeşil Bursa, yeniden yeşil Osmangazi olarak anılması doğrultusunda yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yeşil Bursa adını yaşatmak adına başlattıkları projeleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren Dündar, 'Önümüzdeki aylarda 27 yeşil alan projesini daha hayata geçireceğiz. Tüm parklarımıza yaptığımız oyun grupları, fitnes alanları, yürüyüş yolları ile, mahalle insanımızın keyifli vakit geçirmelerini sağlarken, sağlıklı yaşamın da temellerini atıyoruz. Değirmen Parkımız da, mahalle insanımızın sık sık ziyaret edeceği, eğlenceli vakit geçireceği güzel bir tesis olacak" diye konuştu.

Yemyeşil doğası ile 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği tesislerin, aynı zamanda ekolojik yapısı ile de farklı bir yer olacağını belirten Başkan Dündar, "Burası, mahalle sakinlerinin dışında bölge insanımızın faydalanacağı yemyeşil bir tesis olacak. Toplam 10 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Değirmen Parkı, yalnızca çay ve kahve içilebilen bir yer olmayacak. İçerisinde 300 metrekarelik kapalı alanın dışında, yürüyüş yolları, fitnes alanı, bisiklet yolları, çocuk parkı ve oturma grupları yer alacak. Hüdavendigar ve Doburca Mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Hüdavendigar Mahalle Muhtarı Fatma Güler İnan'da, Başkan Dündar'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Doburca Değirmen Tesisleri ve Parkının temel atma törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini,  Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, Doburca, Çekirge ve Dikkaldırım mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Dündar, törene katılanlarla birlikte tesislerin temeline ilk harcı koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.