SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de yollar asfaltla kaplandı

BÜTÜNŞEHİR YASASININ ARDINDAN MAHALLE SAYISI 136’YA ULAŞAN VE 850 BİNE YAKLAŞAN NÜFUSUYLA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 4’ÜNCÜ İLÇESİ OLAN OSMANGAZİ’DE, VATANDAŞIN ULAŞIM SIKINTISI YAŞAMAMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDA, 2015 YILINDA YAKLAŞIK 100 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLA KAPLANDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi'de yollar asfaltla kaplandı
Bütünşehir yasasının ardından Osmangazi’de, vatandaşın ulaşım sıkıntısı yaşamaması için yürütülen çalışmalarda, 2015 yılında yaklaşık 100 kilometrelik yol asfaltla kaplandı.
 

 

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılında yürütülen yol ve asfalt çalışmaları ile, merkezden en uç noktaya kadar bakım ve onarım gerektiren yaklaşık 100 kilometre yol, sıcak asfalt kaplama ya da yama yapmak suretiyle yenilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yol medeniyettir diyoruz. Bizler de, daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi, medeniyetin imkanlarından daha fazla yararlanan bir toplum için, yollarımızı yeniliyoruz. 2015 yılında açılışını yaptığımız Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, altyapısı tamamlandıktan sonra asfaltı dökülerek hizmete giren Türkiye’nin ilk bulvarı olma özelliğine sahip. Sadece Osmangazi değil, Bursa’nın artan trafik sorununa da çok ciddi bir rahatlık kazandıracak olan 1.7 kilometrelik bulvar, 40 metre genişliğe sahip örnek bir proje. Bunun dışında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, asfalt kaplama için 115 bin ton, yama için de 26 bin 580 ton olmak üzere toplam 141 bin 580 ton asfalt kullandı. Tüm bu çalışmaların sonucunda 100 kilometreye yakın yol yenilendi. Bu çalışmalar, Soğukkuyu, Tahtakale, Veysel Karani gibi şehrin merkezinde yer alan mahallelerimizde yapıldığı gibi, Tuzaklı, Uluçam ve Yiğitali gibi en uç noktalarda bulunan, köyden mahalleye dönüşen semtlerimizde de yürütülmekte. Osmangazi sınırlarında, asfaltsız, bozuk yol kalmayacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.