SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'den dev hizmet (!)

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, HAMİTLER MAHALLESİ'NDEKİ MERKEZ CAMİİ'NİN AVLUSUNDA YER ALAN ATATÜRK BÜSTÜ İLE KAMBERLER PARKI'NDA YER ALAN DELİ AYTEN HEYKELİNİ BAKIMDAN GEÇİRDİ. (İHA/BURSA-İHA) Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nin avlusunda yer alan Atatürk büstü ile Kamberler Parkı'nda yer alan Deli Ayten heykelini bakımdan geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi'den dev hizmet (!)
Osmangazi’nin her yanı dökülürken, her geçen gün sorunlar katlanarak büyürken Mustafa Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi bir büstle heykeli tamir ettiğini haber yapıp kamuoyuyla paylaştı. Absürt olaylarla sık sık gündeme gelen Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi’nin servis ettiği haber, dev bütçeli bir belediyenin nasıl aciz bir duruma düşürüldüğünü de bir kez daha gözler önüne serdi.
Alpaslan Yıldız

Bursa’da en çok tartışılan belediyelerden biri olan Osmangazi’de absürt olayların ardı arkası kesilmiyor. Her adımıyla kamuoyunda tepki çeken Mustafa Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi, şimdi de bir büstü onardığını haber yaptırıyor.  Devasa bütçesine rağmen kentin sorunlarını çözemeyen Dündar, şaka gibi hareketlerle kendini rezil etmeye devam ediyor.
BAYAT EKMEK SKANDALI AKILLARDA
Daha geçen hafta fakir fukaraya bayat ekmek dağıttığını itiraf edip günlük ekmek dağıtmak gibi muhteşem bir buluşa imza atan Osmangazi Belediyesi, bu kez de bir büst ve bir de heykeli tamir ederek kıskanılacak bir hizmetin altına imza attı.  Osmangazi Belediyesi tarafından servis edilen haberde, Hamitler Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nin avlusunda yer alan Atatürk büstü ile Kamberler Parkı’nda yer alan Deli Ayten heykelini bakımdan geçirildiği kamuoyuna aktarılıyor.
CAMİ AVLUSUNDAKİ BÜSTÜ RESTORE ETTİ
Hamitler Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nin bahçesinde yer alan ve 1970’li yıllarda betondan yapılan Atatürk büstü bakımdan geçirildi. Yılların etkisiyle yıpranan Atatürk büstünün, boyası dökülmüş ve bazı yerlerinde kırılmalar meydana gelmişti. Heykeltıraş Eray Okkan tarafından büstteki kırıklar ve çatlaklar aradit malzeme ile birleştirildi ve boyandı. Büst önümüzdeki günlerde yeniden cami bahçesindeki yerine konulacak. Müslüman mabedinin bahçesinde neden büst olduğuna takılmayan Osmangazi Belediyesi, büstün tamir edildikten sonra yeniden caminin bahçesine dikileceğini açıkladı. Oysa İslam mabetlerinde resim, heykel gibi argümanlara yer verilmiyor.


KALDIRMAYA CESARETİNİZ Mİ YOK?
Bir ibadethanenin her ne zaman yapılmış olursa olsun bahçesinde bir heykel ya da büstün olması izah edilemez bir durum. Yıllarca orda durduğu belirlenen büstü kaldırmak yerine tamir edip yerine koymaya kalkan Osmangazi Belediyesi, belli ki Kemalistler ve solaklardan gelecek tepkiyi göze alamıyor. Oysa Mustafa Dündar’ın mensubu olduğu AK Parti ve onun seçmeninin ideolojisinin temeli o mabetlere el değmemesi üzerine kurulu. Ancak ikircikli bir yönetim şekli izleyen Dündar, daha önce de yabancı tabelaları kaldırıyoruz diyerek üç beş solağın tepkisini hafifletmek amacıyla Çarşamba’daki Suriyelilere ait işyerlerinin Arapça tabelalarını indirdi. Dündar ve ekibi Osmangazi’de farklı dillerde yazılmış yüzlerce tabelaya ise dokunmadı.
MAZLUMA ASLAN OLUYOR AMA…
Osmangazi Belediyesi, konu mazlum olunca aslan kesilirken, özellikle solcuların tepki göstereceği alanlarda ölü taklidi yapmaya devam ediyor. Osmangazi’nin dört yanı marketler ve işyerleri tarafından işgal edilmesine sessiz kalan Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi, daha iki hafta önce ürününü satmak isteyen köylülere müdahale etmiş ancak kamuoyu tepkisi üzerine geri adım atmıştı.
DELİ AYTEN HEYKELİ

Osmangazi Belediyesi’nin gururla servis ettiği haberde ayrıca Kamberler Parkı’nda yer alan Deli Ayten heykelinin de yenilendiği bildirildi. İşte o haberdeki bölüm, “Bursa’da davulu ve cümbüşüyle sokakları dolaşan, kolundaki çantaları ile bilinen Deli Ayten’in heykeli 2009 yılında dikildi. 10 yıldır dikili olduğu parkta Deli Ayten heykelinin davulu patlatılmış, elindeki cümbüşün sapı kırılmış ve heykelin bazı bölümleri de sprey boyalarla boyanmış durumdaydı. Heykelde darp sonucu olan çatlaklar onarıldı. Korozyona bağlı olarak boyası matlaşan heykel yeniden renklendirildi.” Osmangazi Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından servis edilen bu haber belediyenin içine düştüğü aczi de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Osmangazi hizmet beklerken Dündar’ın ekibi algı ile imaj düzeltmeye kalkıyor. Ancak onu da eline yüzüne bulaştırıyor.


 



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.