SON DAKİKA
Hava Durumu

'Osmanlı Bordo' ocaktan çıkmadan talep gördü

Bursa'da bir maden şirketi tarafından 8 yıl önce Harmancık ilçesinde bulunan ancak işletme izinleri bu yıl tamamlanan, ocaktan çıkarılacak bordo renkli mermere şimdiden Hindistan, İtalya ve İspanya'dan talep geldiği bildirildi. Bursa'da kurulu madencilik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Altınsoy (fotoğrafta), konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. ( Sinan Balcıkoca - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Osmanlı Bordo' ocaktan çıkmadan talep gördü
 Bursa'da bir maden şirketi tarafından 8 yıl önce Harmancık ilçesinde bulunan ancak işletme izinleri bu yıl tamamlanan, ocaktan çıkarılacak bordo renkli mermere şimdiden Hindistan, İtalya ve İspanya'dan talep geldiği bildirildi.

Harmancık ilçesinde 110 hektar alanda bulunan ve 100 bin metreküp rezerve sahip olduğu belirtilen mermer, 2018'nin ilk aylarında çıkarılmaya başlanacak ve yurt içinde "Osmanlı Bordo", yurt dışında "Ottoman Bordeaux" adıyla pazarlanacak.

Bursa'da kurulu madencilik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Altınsoy, 87 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

"Osmanlı Bordo"nun ocağını Harmancık ilçesinde 8 yıl önce bulduklarını anlatan Altınsoy, "Ne yazık ki ruhsat işlerinin yavaş ilerlemesi yüzünden izinlerimizi bu yıl bitirdik. 2018'de çıkarmaya, üretime başlayacağız. Bursa'nın uzun yıllar Osmanlı'ya başkentlik yapmasından esinlenerek bu mermere 'Osmanlı Bordo' adını verdik. Osmanlı Bordo, renk olarak piyasada bulunmayan bir taş. Yurt dışından çok fazla talep göreceği ve ülkeye yüklü döviz getireceği ümidindeyiz." dedi.

İzmir'de düzenlenecek fuarda sergilenecek

Altınsoy, "Osmanlı Bordo"yu ilk olarak Bursa 3. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nda sergiledikleri anlatarak, şunları kaydetti:

"Osmanlı Bordo'yu nisanda İzmir'de düzenlenecek fuarda da sergileyeceğiz. Ardından hem yurt içi hem de yurt dışı satışlarımız başlayacak. Osmanlı Bordo'ya Hindistan, İtalya ve İspanya'dan yoğun talep var. Bu ülkeler blok mermer talep ediyor. Bağlantılarımızı yaptık. Bunun dışında Ortadoğu ülkelerine işleyip satmayı da hedefliyoruz. Çünkü Ortadoğu ülkeleri bu ürünü işlenmiş olarak satın almak istiyor."

Şirket olarak 12 ocağa sahip olduklarını dile getiren Altınsoy, "Bu mermeri ABD'deki fuara götüreceğiz. ABD'ye de yüksek ihracat hedefimiz var. Çünkü bu, ABD halkının sevdiği bir renk. Şu anda 17 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şirket olarak ihracatta 10 milyon dolarlık ihracat hacmimiz var. Osmanlı Bordo ile bu hacmimizi daha da artıracağız." diye konuştu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.