SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmanlı sanatları Yıldırım'da canlanıyor

Tarihi Hançerli Hamamı, kadınlara yönelik Osmanlı sanatları eğitiminin verileceği Kültür Sanat Atölyesi olarak hizmete girdi.   Bü

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2015 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmanlı sanatları Yıldırım'da canlanıyor
Tarihi Hançerli Hamamı, kadınlara yönelik Osmanlı sanatları eğitiminin verileceği Kültür Sanat Atölyesi olarak hizmete girdi.
 

Bünyesindeki Yıldırım Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) ile kadınların birer meslek sahibi olmaları, hobilerinde kendilerini geliştirmelerini sağlayan Yıldırım Belediyesi, kadınlara yönelik Osmanlı sanatları eğitimlerinin verileceği Musababa Mahallesi’ndeki Hançerli Hamamı Kültür Sanat Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Unutulmaya yüz tutan Osmanlı sanatları ile tezhip, ebru, çini, ahşap yakma ve hat gibi günümüzde de ilgi gören Osmanlı sanatlarının uzman eğitmenler tarafından verileceği atölyeye şimdiye kadar 60’tan fazla başvuru geldi.
YILDIRIMLILARA ALTIN BİLEZİK KAZANDIRILIYOR
 

Açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, donanımlı bireyler yetiştirmenin toplumun sağlam temeller üzerine inşa edilmesine yardımcı olacağının altını çizdi. “Ücretsiz YIL-MEK kurslarına yalnızca Yıldırımlılar değil tüm vatandaşlarımız katılarak meslek sahibi olabilir ve kendilerine değer katacak hobiler edinebilirler” diyen Başkan Edebali, “Bugün açılışını yaptığımız Hançerli Hamamı Kültür Sanat Atölyesi ile hem günümüzde popülerliğini koruyan hem de unutulmaya yüz tutan Osmanlı sanatlarını hanımlarımız ile buluşturacağız. Bu atölye sadece eğitim verilecek bir yer olmayacak. Hanımlarımızın buluşma noktası olarak da hizmet verecek” şeklinde konuştu.Göreve geldikleri ilk günden itibaren 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile hizmet ürettiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Önemli olan yollar, binalar yapmak değil, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirerek, ilçemizin ülkemizin geleceğini inşa etmek. Bundan dolayı bizim önceliğimiz insan ve tüm çabamız insanlarımızın mutluluğuna mümkün olduğunca katkı sunmak. Ne hizmet üretirsek üretelim, iyi yetişmiş bir nesil olmazsa, sürdürebilir bir başarı kazanmış sayılmayız" diye konuştu.Açılışın ardından Edebali ve protokol üyeleri Hançerli Hamamı Kültür Sanat Atölyesi’ni gezerek kursiyerler tarafından yapılarak burada sergilenen sanat eserleri hakkında bilgi aldı. Kayıtların devam ettiği Hançerli Hamamı Kültür Sanat Atölyesi’nde eğitim görmek isteyen hanımlar mahalle muhtarlıklarından ve Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki YIL-MEK ofisinden başvurabilirler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.