SON DAKİKA
Hava Durumu

OYAK RENAULT'A KARŞI İŞÇİLER KAZANDI

Bursa Adliyesi ek hizmet binası önünde toplanan ve iş akitleri feshedilen işçiler adına basın açıklaması yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci (sol 3), Oyak Renault fabrikasında iş akitleri feshedilen işçilerden 21'inin açtığı davada, mahkemenin işe iade ve toplam 16 ay sendikal tazminat ödenmesi yönünde karar verdiğini belirtti. ( Cem Şan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
OYAK RENAULT'A KARŞI İŞÇİLER KAZANDI
 Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci, Oyak Renault fabrikasında iş akitleri feshedilen işçilerden 21'inin açtığı davada, mahkemenin işe iade ve toplam 16 ay sendikal tazminat ödenmesi yönünde karar verdiğini belirtti. 

Ataevlerdeki Bursa Adliyesi ek hizmet binası önünde, iş akitleri feshedilen işçiler adına basın açıklaması yapan Ekinci, mart ayında 75'i tazminatsız olmak üzere 400'e yakın kişinin işten çıkarıldığını hatırlattı. Ekinci, geçen yılın şubat ayındaki eylemlerin ardından işten çıkarılan 21 işçinin işe iade davası açtığını ve 10. İş Mahkemesinde görülen davanın sonuçlandığını belirterek, "Bursa 10. İş Mahkemesi işten çıkarılan 21 işçi hakkında işe iade ve toplam 16 ay sendikal tazminat ödenmesi yönünde karar verdi." dedi.  Böylece işe iade davasını kazananların sayısının 67'yi bulduğunu kaydeden Ekinci, "Davaları kazanan üyelerimiz içinde tazminatsız olarak işten atılanlar da var. Tazminatını alarak işten ayrılmaya zorlananlar da var. Yasaya aykırı şekilde sözleşmeli olarak çalıştırılıp 'sözleşmesi bitti' diye işten çıkarılan işçiler de var." diye konuştu. Ekinci, işten çıkarmaların sendikal nedenlere dayandığının tespit edildiğini savunarak, şunları dile getirdi: "Mahkemeler, sendikal tazminata hükmediyor. Davalarını kazanan işçiler, ihbar ve kıdem tazminatlarının yanında 4 ay boşta geçen sürenin ücreti ile kıdemine göre 12, 13 veya 14 aylık sendikal tazminat hak etmiş durumdalar. Bugünkü karar, bu dönemde verilmiş mahkeme kararlarından en önemlilerinden bir tanesi. Bazı işçilerin duruşmaları devam ediyor. Sendikal tazminat kararı, önümüzdeki yılda da diğer mahkemelere emsal teşkil edecek."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.