SON DAKİKA
Hava Durumu

Oyun karakteri çalınınca polise gitti

Bursa'nın Harmancık ilçesinde üniversite öğrencisi Ahmet Kaya 8 yıldır oynadığı 'Knight Online' adlı oyunda kullandığı 'Rouge' adlı kara

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2012 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2012 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Harmancık ilçesinde üniversite öğrencisi Ahmet Kaya 8 yıldır oynadığı 'Knight Online' adlı oyunda kullandığı 'Rouge' adlı karakterin çalındığını öne sürerek polise başvurdu.



Oyun karakterinin piyasada yaklaşık 2 bin 500 liraya satıldığını ifade eden Kaya, ''Acilen paraya ihtiyacım olduğu için satılığa çıkarmıştım. Ancak birileri bilgisayarımı çökerterek oyun karakterimi çaldı'' dedi.
Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümünde okuyan 18 yaşındaki Ahmet Kaya'nın 8 yıldır internet üzerinden oynadığı Knight Online adlı oyunda kullandığı karakterini paraya ihtiyacı olduğu için 600 liraya internet üzerinden satılığa çıkardı. Kendisine telefon eden bir kişinin karakterini satın almak istediğini söylemesi üzerine Kaya, aynı kişiden gelen e-maili açınca 'Rouge' adındaki karakteri çalındı. Kaya'nın durumu Harmancık İlçe Polis Merkezi Amirliği'ne bildirmesi üzerine, adli işlemleri yürüten komşu Kütahya'nın Tavşanlı Cumhuriyet Savcılığı, 'Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme' iddiasıyla soruşturma başlattı.

“BİR İNSANIN EMEĞE SANAL ALEMDE DE OLSA ÇALINMAMALI”
8 yıldır Knight Online isimli oyunu oynadığını ve emeğinin bir anda yok olduğunu ifade eden Kaya, ''Paraya ihtiyacım olduğu için 8 yıldır emek verdiğim 'Rouge' ismindeki oyun karakterini satılığa çıkarmıştım. Piyasa değeri 2 bin 500 lira olmasına rağmen karakteri bir internet sitesinde 600 liraya satışa çıkardım. Verdiğim ilanda karakterin özellikleri, fiyatı ve benim telefon numaram vardı. Dün bir kişi beni telefonla arayarak karakteri alabileceğini söyledi. Bana bir e-mail attı. Maili açınca MSN adresim çökertildi ve karakterim çalındı. Çalan kişinin telefon numarasını savcılığa ilettim. Karakteri çalan kişiden şikayetçiyim. Bir insanın emeği sanal alemde de olsa çalınmamalı'' şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.