SON DAKİKA
Hava Durumu

Oyuncak sektörüne sömestr dopingi

Eğitim ve öğretimde yarıyıl döneminin sona ermesiyle milyonlarca çocuk karne heyecanı yaşarken, velileri de çocuklarına oyuncaklar başta olmak

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Oyuncak sektörüne sömestr dopingi
Eğitim ve öğretimde yarıyıl döneminin sona ermesiyle milyonlarca çocuk karne heyecanı yaşarken, velileri de çocuklarına oyuncaklar başta olmak üzere çeşitli hediyelerle sürpriz yapıyor.
 

 

Eğitim ve öğretimin yarıyıl tatiline girmesiyle milyonlarca çocuk karne heyecanı yaşarken, çocuklarını mutlu etmek isteyen veliler oyuncak dükkanlarına akın etti. Çocuklarına oyuncak alan veliler, kendilerini de ihmal etmeyerek çocukluğunda alamadıkları oyuncakları kendilerine aldı. Çocukların dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan oyuncakların standartlara uygun olması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar ise, çocukların sağlığı açısından bakanlık onaylı oyuncakların alınmasını tavsiye etti. Uzmanlar, "Eğer oyuncaklar doğru standartlarda üretilmediyse miniklerin sağlığını riske atacak tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Türkiye’ye kaçak yollarla sokulan veya üretim ruhsatı-lisansı olmadan merdiven altı biçimde üretildiği için CE damgası taşımayan ürünler ve sahte CE logolu oyuncaklardan uzak durulmalı" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.