SON DAKİKA
Hava Durumu

Öztürk: 'Ekonomimize güveniyoruz'

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, son ekonomik gelişmele

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öztürk: 'Ekonomimize güveniyoruz'
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, son ekonomik gelişmeler ve dolar kurundaki artış ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ekonomisi üzerinde kurulmaya çalışılan suni baskı, bizlerdeki çalışma, üretme, ihracat yapma, istihdam sağlama kararlılığını daha da arttırmaktadır” dedi.
Türkiye’nin 81 milyonluk nüfusu ile büyük bir ülke olduğunu, Türkiye ekonomisinin her türlü sıkıntının üstesinden gelecek dayanıklılığı sahip bulunduğunu ifade eden Öztürk, “Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki değer kaybının gerçekçi olmadığına inanıyoruz. Dolardaki kasıtlı olan, ekonomik saldırı niteliğini taşıyan, ekonominin gerçekleri ile açıklanamayan ve spekülatif amaçlı suni fiyat artışı kısa zaman içinde soğuyacaktır” diye konuştu.

En önemli hususun güven olduğunu ifade eden DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, “Bizim ekonomimize olan güvenimiz tamdır. Son olarak açıklanan yeni ekonomik model önümüzdeki beş yıllık dönemin yol haritası durumundadır. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler bu dönemde daha çok üretme, daha çok ihracat yapma, daha çok istihdam sağlama konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi. Açıklamasında “Ekonomimize güveniyoruz” diyen DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, Merkez Bankası’nın döviz piyasalarındaki oynaklık ve TL'deki değer kayıplarının önüne geçmek için kapsamlı bir önlem paketi açıklamış olmasından memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.