SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralele karşı sivil inisiyatif kurulsun

Paralel yapıya geçmişte yardım etmiş işadamları genelde sessiz sedasız ayrılıp konu hakkında susmayı, sıklıkla kullandıkları sosyal medy

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralele karşı sivil inisiyatif kurulsun
Paralel yapıya geçmişte yardım etmiş işadamları genelde sessiz sedasız ayrılıp konu hakkında susmayı, sıklıkla kullandıkları sosyal medya araçlarında da paralel çete hakkında tek kelime etmemeyi tercih ediyor.Ferudun Kahraman ise Bursa'da bir ilke imza attı. BUGİAD’dan ilk ayrılanlardan ve bunu açıkça da ifade eden, paralelin okullarından adını sildiren Kahraman, bırakın konuşmayı mücadele başlatmak için çağrıda bulundu.





Paralel yapı ile geçmişte, tıpkı hükümetin olduğu gibi, yolu kesişenler "ben onlardan ayrıldım" demekle ve kamuoyunda sessizliğe gömülmekle bu sorumluluktan kurtulamaz. Bu terör çetesine karşı açıktan tavrını koymalı ve mücadelesini başlatmalıdır. Paralel yapının iş adamları derneği BUGİAD ile yollarını ilk ayıranlardan biri olan ve o güne dek yaptığı yardımlara dair de bundan sonra adının kullanılmasının önüne geçen Ferudun Kahraman, bir açıklama yaparak FETÖ mağdurlarını sivil mücadeleye çağırdı. Paralel yapının 17- 25 Aralık darbe girişimi sonrası oluşumla bağlarını ilk kesenlerden biri de DOSAB ve Sunteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman olmuştu. Paralel yapının Bursa’daki iş adamları derneği BUGİAD’tan istifa ettiğini saklayanların aksine Kahraman, kararını açıkça duyurarak o tarihte Şehir Gazetesine yaptığı açıklamada, istifa kararını sadece kendi adına değil, ailesi adına aldığını söylemişti. Kahraman’ın yapıya dair diğer büyük adımı ise, Nilüfer Eğitim Kurumları çatısı altında anne- babasının adının taşıyan okulların tabelalarını sildirmek oldu. Kahraman şimdi de paralel yapı mağdurlarını sivil inisiyatif oluşturarak mücadele etmeye çağırıyor.

“AYRIM YAPMADAN YARDIMDA BULUNDUM”

Ferudun Kahraman yaptığı açıklamada, “Bursa İlimizde yaklaşık 35 yıldır ticaretle uğraşmaktayım. Ticaret hayatım boyunca elde ettiğim gelirlerden bir kısmını, ayrım yapmaksızın çeşitli resmi veya gayri resmi hayır işlerinde harcadım.” dedi.  Paralel yapının eğitim kurumu Nilüfer Okullarında soyadını taşıyan binalar olmasına karşın Kahraman, yardım yaptığı tek kurumun burası olmadığını vurguladı: “Diyanet teşkilatı, köy tüzel kişilikleri, diğer cemaat ve cemiyetlerin birçoğuna ayni ve nakdi yardımda bulundum. Sağladığım bu yardımlardan bir kısmı da bugün paralel yapı olduğunu öğrendiğim, o zaman kendisini hizmet hareketi olarak tanıtan yapıdır.”

“ÇOCUKLARIM DİNİ EĞİTİM ALSIN İSTEDİM”

Çocuklarının bu yapıya ait okullarda okuduğunu da samimiyetle söyleyen Kahraman, “Bu yapının merkez teşkilatında olduğu gibi ilimizde de hem resmi hem gayri resmi çalışanları ve görevlileri benden yardımcı olmamı istemişlerdir. Günün şartlarında herkes gibi ve her yerde de olduğu gibi karınca kararınca yardımcı olmuşumdur. Bu itibarla da çocuklarımı; dini yönden de eğitimlerinin olması düşüncesiyle yine bu yapının okullarına gönderdim.” dedi.

PARALELLE YOLLARINI İLK AYIRANLARDAN OLDU

17- 25 Aralık sonrası BUGİAD hükümet aleyhine açıklamalarda bulunurken, pek çok iş adamının sessizliğinin korumasının aksine Kahraman açıkça istifa ederek bunu da Şehir Gazetesi aracılığı ile duyurdu. Dernekle olduğu gibi tüm bağış yollarıyla da bağının kesen Kahraman, okullardan da adının silinmesini sağladı. Mücadelesine ilişkin Kahraman yayınladığı açıklamada, “Ama devletimizin bu yapı ile ilgili inisiyatifi almasından sonra ben de üzerime düşeni yapmaya gayret ettim ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra bu yapıyla herhangi bir alakam kalmamıştır. Zaten benim bu yapıyla kendi isteğimle bir bağım oluşmamıştır. Yapının elemanlarının sürekli ısrarı üzerine başlayan ve yukarıda izah ettiğim kapsamda gelişen ilgi artık sona ermiştir.” dedi.

ARTIK SİVİL MÜCADELE ZAMANI

Yapıyla bağlarının koparsa da yaşanan süreci sessizce izlemekten rahatsızlık duyan iş adamı Kahraman, açıklamasında tüm mağdurları sivil mücadeleye çağırdı. Kahraman şunları söyledi: “Ben de izledikçe; bu yapının yurtdışında Sayın Cumhurbaşkanımızı ve diğer milli konularımızı suistimal etmeleri canımı çok sıkmıştır. Bundan böyle bu yapının fitne ve fesadının önlenmesi ve bu yapı nedeniyle benim gibi mağdur olmuş kişilerle birlikte sivil inisiyatif olarak üzerime düşeni yapacağım.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.