SON DAKİKA
Hava Durumu

Parayı yatırımcı ödüyor havasını Sönmez atıyor

İş adamı Celal Sönmez, borsaya kotalı küçük yatırımcının ortak olduğu şirketleri aracılığı ile adına yaptıracağı "Celal Sönme

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Parayı yatırımcı ödüyor havasını Sönmez atıyor
İş adamı Celal Sönmez, borsaya kotalı küçük yatırımcının ortak olduğu şirketleri aracılığı ile adına yaptıracağı "Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi" ile hayırsever iş adamı diye kendini parlatıyor. Oysa Sönmez’in hayırseverliği kendi servetinden olmadığı gibi olası zararda bunun faturasını da küçük yatırımcı çekecek.
-Alpaslan YILDIZ

BTSO’daki bir takım işleri nedeniyle savcılık tarafından soruşturma açılmaması için 2 milyon liraya yurt alarak FETÖ’ye bağışlayan iş adamı Celal Sönmez, son günlerde önce kendi gazetesi, Cavit Çağlar’ın Olay Gazetesi ve ardından da devletin ajansı AA ile hayırsever ve vatansever iş adamı makyajı yapıyor. Hazır fırsatını bulmuşken ne kadar hayırsever olduğunu, babasının nasıl hayırsever olduğunu anlata anlata bitiremeyen Sönmez, babasından aldığı hayırseverliği çocuklarına da vasiyet edeceğini söyleyerek kamuoyunda imaj yeniliyor.
KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL OYSA
Kazandığının bir kısmını her zaman halkla paylaştığını söyleyerek sanki kişisel servetinden bu yatırımları yaptığı görüntüsünü veren Celal Sönmez, işin arkasındaki gerçeği gizliyor. Sönmez Holding’in birçok şirketi borsaya kota. Yani hisseleri Borsa’da işlem görüyor. Binlerce küçük yatırımcı bu şirketlerin hisselerine sahip. Bu şirketlere ortak olan küçük yatırımcının ortak olduğu şirketler üzerinden yani onların parasıyla sözüm ona hayırseverlik yapan Celal Sönmez, gerek kendi yayın organı gerekse ajanslar aracılığıyla tüm Türkiye’ye çok hayırsever bir iş adamı imajı veriyor. Parayı küçük yatırımcı veriyor, keyfini ve rantını Celal Sönmez alıyor.
İŞTE AA’NIN GEÇTİĞİ O ALGI DOLU HABER
Milletin parasıyla hayırseverlik oynayan Celal Sönmez, Bursa Valiliği’nde protokol töreni yaparak devletin valisini de bu algı operasyonunda kullanıyor. Anadolu Ajansı’nın yatırımcının kesesinden yapılan bu yatırımla ilgili geçtiği ibretlik haber şöyle: “Hayırsever iş adamından rehabilitasyon ve aile danışma merkezi:

Sönmez Holding tarafından yaptırılacak olan ve daha önce protokolü imzalanan Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin temeli cuma günü atılacak. Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Mahallesi'nde inşa edilecek modern merkezin gelecek yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. Engelli bireylerle, ailelerinin hayatını kolaylaştıracak olan kompleks, içinde havuz, kafeterya, dershane ve eğitim merkezlerini barındıracak.  Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, yaptığı açıklamada, böyle bir merkezi Bursa'ya kazandıracak olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Rahmetli babası Ali Osman Sönmez'in vasiyetini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sönmez, "Ben de çocuklarıma vasiyet olarak bırakacağım. Eminim onlar da eğitimden sağlığa kadar birçok toplumsal konuya destek olmaktan mutluluk duyacaklardır. Kazandığımızın bir kısmı her zaman toplumun oldu ve yine olacaktır." açıklamasında bulundu.
ŞİRKETLER ZARAR EDERSE YATIRIMCI MAĞDUR OLACAK
Kendi serveti yerine borsaya kota olan şirketleri üzerinden hayırseverlik yapan Celal Sönmez, bu şirketlerin kira gelirleriyle kârlı olan bilançolarını bozmak, yatırımcısını mağdur etmek pahasına yardımseverliğini buradan yapıyor. Şirketler zarar ederse bunun faturasını yatırımcıları ödeyecek ancak Celal Sönmez’in hanı Bursa ovasında kendi ismini taşıyan ama kendi parasıyla yapılmayan merkezde yürüyecek.
İKTİDARA SELAM ÇAKIYOR
FETÖ iddianamesinde ismi geçen ve örgüte 2 milyon lira vererek yurt alıp bağışlamasıyla ilgili dosya adliyede bekleyen Celal Sönmez, geçtiğimiz hafta ajanslara 86 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Ekonomik durgunluğun yaşandığı bir dönemde bir anda böylesi bir adım atan Sönmez’in açıklamaları iktidara selam çakmak olarak değerlendiriliyor.  Sıkıntılı bir dönem geçiren Sönmez’in bu tavrı yaptığı açıklamada da gözler önüne seriliyor. Ajansların geçtiği haberde, “Son dönemlerde yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen, Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin asla sarsılmadığını belirten Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, toplamda 86 milyon TL'yi bulan yeni yatırımlarının Bursa ve Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını diledi. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sönmez Pamuklu Sanayi A.Ş. (SPS) iplik fabrikasının modernizasyonu sağlayan ilk yatırımla ürün yelpazesi genişleyecek. 70 milyon liralık yatırımla verimlilik ve üretim kapasitesi iki katına çıkarken, enerji tasarrufunda da önemli kazanımlar sağlanacak.” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.