SON DAKİKA
Hava Durumu

Parçalar Bursa'dan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvayı üreterek büyük başarı elde ettiklerini, hızlı trenin parçalarının da Burs

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvayı üreterek büyük başarı elde ettiklerini, hızlı trenin parçalarının da Bursa'da üretilmeye başlandığını açıkladı. 


Yerli tramvayın yakın zamanda Bursa caddelerinde olacağını anlatan Altepe, Terminale de tramvayı götüreceklerini, artık Bursa'da yerli tramvayın seri üretiminin başladığını söyledi
Başkan Altepe, Amerika’nın büyük şehirlerinde bile tramvay hatlarının yaygınlaştırılması kararı alındığını belirtti. Çağdaş ulaşımın Bursa’yla buluşacağını vurgulayan Altepe, yerli araçların raylı sistem ihalelerini kazanmasının Bursa için kazanım olduğunu söyledi. Raylı sistemlerin Türkiye ve dünya için yapıldığına dikkat çeken Altepe, “Raylı sistemler her yerde teşvik edilmeli. Yerli araçlarımızın Bursa’da ilk defa gezecek olması ve bu konuda ilk uygulamanın Bursa’da yapılacak olması bizim açımızdan önemli. 3 ay sonra Bursa’nın caddelerinde tramvaylar dönmeye başlayacak. Bunun yanında yerli tramvaylar ihaleye çıkıyor. Bursa’da üretilen tramvaylar, Bursa caddelerinde gezecek ve dünyanın her yerinden uzmanlar Bursa’ya gelerek bu tramvayları inceleyecek. Yabancılar’da Türkiye’nin yaptığı bu tramvayları yerinde görecek. Bursa raylı sistemlerin merkezi olacak” dedi.

HIZLI TREN PARÇALARI BURSA’DA ÜRETİLİYOR
Belediye tarihinde 22 kilometre raylı sistem ağının olduğuna dikkat çeken Altepe, son 4 yılda 26 kilometre raylı sistem döşediklerini söyledi. Raylı sistem dendiği zaman dünyada ilk akla gelen şehirlerden birinin Bursa olacağını vurgulayan Altepe, “Bursa’da tramvayların seri üretimine başlandı. Bursa’nın araçları yapılıyor şu anda. Bir yandan tramvay ve metro vagonu imalatı belgesi alırken, bir yandan da hızlı tren imalatına başlandı. Şu anda hızlı trenin yürüyüş takımları Bursa’da üretilmeye başladı. Bu ay içinde de seri imalata başlanacak. Türkiye’nin hedefi raylı sitem merkezi olmaktı ve biz bunu başardık” dedi.

TERMİNAL YOLUNA YAPILACAK TRAMVAY İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK
Bursa-Yalova yolu üzerine yapılacak olan raylı sistem hattına ilişkin Altepe, “Terminal hattında hazırlık yapılıyor. Önümüzdeki yaz, son yazımız. Burada birazda şehri derleyip toparlamak istiyoruz. Her yeri kazmak zor. Şu anda proje tamamlanmak üzere. Terminale kadar olan hattın bir an önce yapılmasını istiyoruz ama ne zaman başlayacak tam karar vermedik. İhale yapmamız için bir engel yok. Önümüzdeki günlerde ihale yapabiliriz. Ancak şu anda şehir merkezinde kazılı olan yerler var ve halka sıkıntı veriyor. Bir yandan raylar döşenirken, bir yandan kaldırım düzenlemeleri, bir yandan da cephe çalışması yapılıyor. Şehrin birçok bölgesinde inşaat var. Kazmayı vurup vurmayacağımız konusunda karar vereceğiz ve bunu vatandaşa çok fazla rahatsızlık vermeden yapacağız” diye konuştu.

DOLMUŞLAR TAKSİYE DÖNÜŞÜYOR
Bursa’da sayıları çok fazla olduğu için trafikte sorun teşkil eden dolmuş taksiler sarı taksiye dönüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dolmuş taksilerin sarı taksiye dönüşmesi için yoğun bir talep olduğunu söyledi. Şehrin içine raylı sistemin döşenmesinin ardından dolmuş taksiler de sarı taksiye dönme kararı aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran dolmuş taksiler kendilerine verilen “D” plakalarının “T” plakaya dönüşmesini istiyor. Dolmuşların yüzde 40’ının taksiye döndüğünün altını çizen Altepe, “Bu konuda aslında hızlı bir gelişme var. Başvurular da devam ediyor. Yaklaşık 350 civarında dolmuş taksi oldu” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.