SON DAKİKA
Hava Durumu

Parseker:Bursalı Hasan'da Hans kadar kaliteli eğitim alacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’in Almanya akreditasyon sertifikasını BUTGEM Başkanı İlhan Pa

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’in Almanya akreditasyon sertifikasını BUTGEM Başkanı İlhan Parseker, törenle Almanya-Aachen Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Direktörü Heinz Gehlen’den aldı.



Merkezde düzenlenen argon kaynakçılığı, gaz altı kaynakçılığı, otomasyon sistemleri ve CNC operatörlüğü eğitimleri bugünden itibaren Avrupa Birliği’nde geçerlilik kazanmış oldu.
"Refah farkına sebep olan ve yeri doldurulamayan tek sermaye hala insanların bilgi ve yeteneğidir" diyen BTSO Meclis Başkanı ve BUTGEM Başkanı İlhan Parseker, “Bugün ilk olarak iki kurs programında başlatacağımız bu iş birliği ile inanıyorum ki, Bursalı Hasan’ın da Alman Hans kadar kaliteli bir eğitim aldığının tescil edilmesi, ekonomide en Avrupalı il olan, ileri teknoloji, AR-GE ve inovasyonda Türkiye’nin sürükleyici gücü olma idealini taşıyan Bursa’nın AB’ye entegrasyonunu da bir adım ileri götürecek” dedi.
2009-2012 yılları arasında düzenlenen 235 kurs programından 4 bin 503 kursiyerin mezun olduğunu ve mezunların da yüzde 80’inin iş hayatına katıldığını kaydeden Parseker, BUTGEM’in misyonunu, “Türkiye’de işsizlik dahil pek çok meselemizin temel sebebi mesleksizlik. Bugün Türkiye’de genç işsizliğinin yüzde 19.8 olması ve gençlerin mezun oldukları okullarda piyasanın gerektirdiği temel ve sosyal becerileri kazanmakta zorlanmaları, uzun vadede Türkiye’yi hedeflerinden alıkoyabilecek çok ciddi bir tehdidin habercisidir. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda başarıyı yakalamanın şartı, politika yapıcıların ve araştırmacıların, özel sektörün ihtiyaçlarını dinlemesi ve anlaması, özel sektörün de mesleki eğitimi desteklemesi ve yönlendirmesidir. Biz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üretim merkezi olan bu şehrin mesleki eğitim ihtiyacını çok önceden görüp pek çok eğitim kurumu yatırımına imza attık. BUTGEM, bu önemli yatırımların önde gelenlerinden biri” sözleriyle açıkladı.
Parseker, BUTGEM’in bundan sonraki dönemde Bursa’da vasıflı eleman seferberliği başlatma, merkezi bir sertifikasyon otoritesine dönüştürme, sertifikaların dünyanın her yerinde geçerli olmasını sağlayacak iş birliği anlaşmaları imzalama, Web TV ile uzaktan eğitim verme ve engellilerle kadınlar gibi istihdam piyasasında dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapma hedeflerine odaklanacağını belirtti.
Törende bir konuşma yapan Aachen Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Direktörü Heinz Gehlen de, Aachen Oda Başkanı Wirtz’in “Bursa‘da insanlar sadece konuşmuyor icraat yapıyor” mesajını ileterek, “Böylesine hızlı bir dönüşüm sürecini uluslararası bir eğitim projesinde bugüne kadar hiç yaşamadım. BUTGEM yöneticilerinin eğitim programlarının hazırlanması aşamasında sergiledikleri kaliteyi program sonuna kadar sürdüreceğinden hiçbir endişem yoktur “ dedi.
BUTGEM sertifikasına Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlilik kazandıran ve merkezin eğitimlerinin Avrupa kalitesinde olduğunu tescilleyen protokol, hatırlanacağı üzere 11 Aralık 2012 tarihinde BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ile Aachen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bert Wirtz arasında Aachen’de imzalanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.