SON DAKİKA
Hava Durumu

Paşa Çiftliği'nin İmara Açılma Girişimlerine Tepki

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Paşa Çiftliği’nin 349 ve 350 nolu parsellerine ait toplam 191 dönüm alanın birinci derece doğal SİT al

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paşa Çiftliği'nin İmara Açılma Girişimlerine Tepki
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Paşa Çiftliği’nin 349 ve 350 nolu parsellerine ait toplam 191 dönüm alanın birinci derece doğal SİT alanı kapsamından çıkarılarak arsa maliki ile İller Bankası ortaklığında imara açılması girişimlerine tepki gösterdi. 

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Paşa Çiftliği’nin 1/6’sına denk gelen 349 ve 350 nolu parsellerine ait toplam 191 dönüm alanın birinci derece doğal SİT alanı kapsamından çıkarılarak imara açılması yönündeki girişimlerde bulunulduğunu anımsattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdiğini kaydeden İlhan Demiröz, Bakan Erdoğan Bayraktar imzasıyla gelen cevapta, ilgili arsanın malikinin yazılı başvuruyla İller Bankası ile ortak proje geliştirmek istediğinin aktarıldığını ifade etti. Demiröz, ayrıca Bakanlık tarafından şu yanıtın verildiğini dile getirdi:
“İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü’nün arsa ile ilgili yapmış olduğu araştırma sonucu arsanın SİT özelliği vasfını tamamen kaybetmiş olduğu ve üzerinde sadece tarımsal faaliyet gözlendiği sonucuna varılmıştır. Daha ileri araştırmaların yapılabilmesi için İller Bankası arsayı bedelsiz olarak, sadece emlak vergisi rayiç değeri (47.160 TL) üzerinden alınan tapu masrafı olan 943,20 TL ödeyerek devralmıştır. Aralarında akademisyenlerinde yer aldığı uzman bir ekibe yaptırılan saha çalışması kapsamında alanın doğal SİT statüsünün kaldırılması önerilmiştir. Şu ana kadar arsa üzerinde İller Bankası tarafından herhangi bir planlama çalışması yapılmamış olup, arsanın proje geliştirmeye uygun bulunması halinde imar çalışması ve arsa kullanımı çevre hassasiyeti gözetilerek ve ilgili kurumların görüşü ve onayı doğrultusunda yürütülecek olup, arsadan kamu yararı için en üst seviyede gelir elde edilebilmesi amacıyla arsanın en etkin ve verimli kullanım analizi yaptırılacaktır.”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen bu cevap üzerine bakanlığın yanıtlaması için yeni bir soru önergesi verdiğini kaydeden CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, “Arsanın mülkiyetinin tamamını üzerine almadan İller Bankası’nın neden vatandaşın ortak proje geliştirme isteğini kabul ettiğinin” açıklanmasını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.