SON DAKİKA
Hava Durumu

Pasta ve Tatlıcılara genç ve dinamik aday: Fatih Karaman

  Alpaslan YILDIZ Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanat

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pasta ve Tatlıcılara genç ve dinamik aday: Fatih Karaman
 

Alpaslan YILDIZ

Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Fatih Karaman, ocak ayında yapılacak seçimler öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Karaman, göreve geldiklerinde işveren ile çalışanları bir çatı altında toplayacaklarını söyledi. 

Bursa Şehir Gazetesi’ni ziyaret eden Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adayı Fatih Karaman hedeflerini anlattı. Mevcut oda yönetimini eleştiren Karaman, odanın esnaf ile iş birliği içerisinde olmadığını savundu. Yeni yılın ilk haftası yapılacak seçimler öncesi esnafı ziyaret ettiğini anlatan Karaman, esnafın odayla ilgili sıkıntıları olduğunu ve bunun her gittikleri işyerinde gördüklerini kaydetti.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YAPACAĞIZ”

Odada yönetime geldiklerinde ilk olarak sosyal sorumluluk projelerine yöneleceklerini dile getiren Karaman, turizmden meslek eğitimine kadar önemli projeler hazırladıklarını vurguladı. Sektörle ilgili bir okul açacaklarını, buradan mesleğe yetişmiş elamanlar kazandıracaklarını dile getiren Karaman, “Bursa’nın turizmine katkı sağlayacak faaliyetlerimiz olacak. Uluslararası yapacağımız yarışmalarla hem Bursa’nın adını duyuracak, hem de esnafın imkânlarını arttıracağız” dedi.

ÖNCELİK ÜYELERİN MENFAATİ
Odaya kayıtlı üyelerin yanı sıra çalıştırdığı usta, kalfa ve çırakların da kaydını tutacaklarını belirten Karaman, “Bu ise esnafın işine yarayacak. Çünkü esnaf eleman, elaman ise iş aradığında bize başvuracak. İkisini bir yerde buluşturmuş olacağız. Şu anda büyük sıkıntılarımızdan biri de budur. Bunun haricinde yıl içerisinde esnaf ve çalışanlarla bir araya geleceğiz. Üyeleri, esnafı ve çalışan kesimi seçimden seçime değil her gün hatırlayan farklı adımlar sayesinde bir oda meydana çıkaracağız. Oda üyelerimizin menfaati ve gelişimi için herkesle görüşüp projeler üretmek, üyelerimize maddi ve manevi anlamda değer kazandırmak için çaba içerisinde olacağız” diye konuştu.
Odaya kayıtlı 500'den fazla firmanın olduğunu, ancak seçimlere çok az işverenin geldiğini ifade eden Karaman, çoğu firmanın seçimlerden haberinin olmadığını da söyledi.

“ÜYELERİN SESİNE KULAK VERECEĞİM”

Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını da yanıtlayan Karaman, oda başkanlığına neden aday olma gereği duyduğunu, “Üyelerini yok sayan ya da seçim zamanlarında hatırlayan değil, onların sesine kulak veren bir yönetim oluşturmak için aday oldum.  Üyelerimizin menfaati ve gelişimi için herkesle görüşüp projeler üretmek, yelerimize maddi ve manevi anlamda değer kazandırmak için aday oldum” diye konuştu. Karaman, seçildikleri takdirde ekibiyle birlikte durağan, metal yorgunluğu yaşayan yönetim anlayışından uzak durup geleneksel ve yenilikçi düşünceleri harmanlayıp odaya basamak atlatmak istediklerini vurguladı. Odayı Türkiye’ye örnek bir yapı haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Karaman, bugüne kadar oda üyelerine sunulmayan tüm hizmetleri de yeni dönemde üyelerine sunacaklarını kaydetti.

“ÜYELERİMİZLE BULUŞUYORUZ”

Oda başkanlığı için adaylığını açıkladığı günden itibaren sahada üyelerle buluştuklarını, onları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Karaman, “150 Yıllık Bursalı bir ailenin mensubu ve 50 yıllık firmanın yöneticisi olarak herkes benim neden aday olduğumu iyi bildiği için kurduğumuz bağ daha kuvvetli olacaktır.

Ziyaretlerinde bulunduğumuz esnaf arkadaşlarımızın heyecanları, gözlerinde ki ışık ve bize olan inançları beni daha da heyecanlandırdı. Tüm projelerimizi onlarla birlikte oturup konuşarak oluşturacağız. Belirtmiş olduğum fikirleri ve projeleri uygulamak adına çaba sarf edeceğim” dedi.

Fatih KARAMAN Kimdir?

1980 Bursa doğumluğum. 1997 yılından bu yana tatlıcılık sektöründe çalışmaktayım. Şu an 50.yılını yaşayan Bağdat Hurma Tatlıcısı’nın 3. Kuşak yöneticisiyim. Lise mezunu evli ve iki çocuk babasıyım.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.