SON DAKİKA
Hava Durumu

Piknikçilere yangın uyarısı

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, havaların ısınması ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. 

Orman yangınları ile mücadele konusunda teknik donanım ve yangın müdahale ekiplerinin hazır durumda olduğunu belirten Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, "Çam ormanlarının bulunduğu alanlardaki piknik yapma yasağı devam ediyor. Bu yasağa vatandaşlarımız özen gösteriyor.

Vatandaşlarımızı anız konusunda da uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan, gördükleri en ufak dumanda Alo 177 hattını aramalarını istiyoruz. 3 yangın söndürme aracımız ile biri İnegöl, biri de Yenişehir'de olmak üzere 2 ekibimiz teyakkuzda bekliyor. Aynı zamanda Yenişehir Subaşı köyünün üst kısmında çamlık mevkiinde ve İnegöl'e bağlı Gedikpınar köyünde bulunan gözetleme kulelerinde 24 saat gözetleme yapılıyor" dedi.

Aşırı sıcakların orman yangınlarına sebebiyet verebileceğine dikkat çeken Karacabey, "Orman yangınlarının çıkmasındaki en önemli unsur tedbirsizliktir. Piknik yapmak için ormanlık alanlara gelenler yaktıkları ateşi söndürmeden ayrılıyor ya da söndürdüklerini zannedip orayı terk ediyor. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rüzgar, sönmeyen ateşi dağıtıyor. Orman yangını çabuk başlar ve hızlı yayılır. Büyük miktarda ormanlık alanlarımız zarar görür. Bunların yeniden yetiştirilmesi ise uzun zaman alıyor. Piknik yaparken daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalıdır. Cam, güneş ışığını bir mercek gibi çimenlere çeker. Çimenler tutuşarak yangına sebebiyet verir. Mangal küllerini söndürmeden dökmemeliyiz. Çünkü çimenler tutuşabilir. Sigara izmariti yanık olarak atılmamalı. Ormanda ateş yakmamalıyız, yakmak zorundaysak çimensiz bir alanda ateşin etrafına taş koyarak yakmalıyız. Orman içinde veya bitişiğindeki tarlalarda istenmeyen otları veya tarla anızını yakmak, gece aydınlatma için ormanda ateşle dolaşmak orman yangınlarına sebep oluyor" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.