SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi sona erdi

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sabah saatlerinde yanına giden 2 avukat, görüşmenin ardından hareket ettikleri Gemport Liman

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi sona erdi
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sabah saatlerinde yanına giden 2 avukat, görüşmenin ardından hareket ettikleri Gemport Limanı’na değil, güvenlik maksadıyla Mudanya Güzelyalı Jandarma İskelesi’ne getirildi.
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları 8 yıl sonra ilk kez Gemlik’ten İmralı Adası'na sabah saatlerinde hareket etmişti. Saat 16.40 itibariyle sona eren görüşmenin ardından 2 avukat İmralı’ya hareket ettikleri Gemport Limanı yerine, Mudanya Güzelyalı Jandarma İskelesi’ne getirildi. Herhangi bir basın açıklaması yapılmaması ve güvenlik maksadıyla Mudanya Güzelyalı’da bulunan jandarma iskelesine götürülen 2 avukat, sabah 9.20’de İmralı Cezaevi'ne polis, jandarma ve cezaevi personeli gözetiminde gitmişti.
Ne olmuştu?
Abdullah Öcalan Mayıs ayının başlarında Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi ve avukatlarıyla bir görüşme yapmıştı. Ancak avukatlar bu görüşmeyi gerçekleştirmek için İstanbul'dan hareket etmişti. Bugünkü ziyaret 27 Temmuz 2011 tarihinden sonra avukatlarıyla Gemlik üzerinden yapılan ilk görüşme özelliğini taşıyor. Öcalan en son 12 Ocak 2019'da kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.