SON DAKİKA
Hava Durumu

PodyumPark olmuş rantpark

Nilüfer’de ranta çevirmediği yeşil alan bırakmayan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in asıl büyük vurgununun PodyumPark olduğ

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PodyumPark olmuş rantpark
Nilüfer’de ranta çevirmediği yeşil alan bırakmayan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in asıl büyük vurgununun PodyumPark olduğu ortaya çıktı. Onaylı planının çok üstünde bir yapılaşmaya göz yumulduğu tespit edilen PodyumPark’ta, rantın boyutunun baş döndürdüğü vurgulanıyor. Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’le birlikte yasa, kanun ve kuralları hiçe sayan Bozbey’in rant sevdası kendi partililerini bile isyan ettiriyor.
Alpaslan YILDIZ
Nilüfer’i algı operasyonu ile yönetip, hizmet yerine rant peşinde koşan CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeşil alan ve hazineye ait boş alanları nasıl ranta dönüştürdüğü PodyumPark’ın havadan fotoğrafları ile bir kez daha gözler önüne serildi.  Fethiye Mahallesi TOFAŞ Spor Salonu karşısında yer alan hazineye ait alanda kurulan PodyumPark alışveriş ve eğlence merkezi ilçedeki rant operasyonlarının nasıl yapıldığını da tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.
RUHSATTAKİ PLANLA İLGİSİ KALMADI
Nilüfer’de CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeşil alanları ranta çevirme sevdası her dönem kamuoyunda tartışmalara yol açarken, kanunların hiçe sayılarak ve insanların gözünün içine baka baka yeşil alanların nasıl ranta çevrildiğinin en ibretlik örneklerinden birisi Gazi Caddesi girişindeki PodyumPark isimli tesis. 2000’li yılların başında maliyeden kiralandıktan sonra meclis kararı ile kentsel rekreasyon alanından turizm amaçlı eğlence alanına dönüştürülen PodyumPark için Nilüfer Belediye Meclisi'nin 16/4/2002 günü yapmış olduğu toplantıya istinaden “rekreasyon alanında hobi-oyun alanları çocuk bahçeleri, eğitim, kültür, sergi, eğlence, spor, turizm tesis alanları ve bu kullanımlara yönelik ticari hizmet üniteleri yer alabilecektir” ifadeleri kullanıldı. Bu şekliyle Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanan plan içerisinde park alanları, çocuk bahçeleri, spor, eğitim ve kültürel faaliyet alanları da yer aldı.
YAPILAŞMA HAKKI KATBEKAT AŞILDI
Rekreasyon alanlarında yapılaşma izni yüzde 5 iken burada yüzde 10’a çıkarılıp rant ikiye katlandı. 84 dönümlük arazinin bu durumda dahi 8 bin 500 metrekare inşaat alanına sahipken, tabanda toplam 15 bin metrekare alan kapatılmış durumda ve bugün ticari olarak kullanılıyor. Üstelik bugün PodyumPark’taki binaların ikinci ve üçüncü katları da bu hesabın dışında tutularak inşa edilip, akıl almaz rantlar elde edildi.
TÜM İMZALAR ERDEM’DEN
PodyumPark’a verilen 6 Ağustos 2013 tarih ve 740/01 sayılı ruhsatta düzenleyen, kontrol eden ve onaylayan isim bu tür olaylarda ismi sık sık gündeme gelen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem olarak göze çarpıyor. Mimari projelerin tamamı ise İldam Bozbey’e ait. 2014 yılında verilen ruhsatlarda da aynı isimler göze çarpıyor. Projelerin harita çalışmasını ise Celil Çolak yaptı.
KENDİ PARTİLİLERİ RAPOR HAZIRLADI
PodyumPark’ta Bozbey ve ekibinin rant oyunlarına en fazla tepki verenler arasında kendi partilileri de yer aldı. Hazırlanan raporlar gerek il başkanlığına gerekse genel merkeze ulaştırıldı.  Ancak her ne yapılırsa yapılsın Bozbey ve Turgay Erdem ikilisinin Nilüfer’i ranta teslim etme sevdasından kimse alıkoyamadı. Özlüce başta olmak üzere kentin dört bir yanını ranta çeviren Bozbey ve Erdem ikilisinin adeta ilçede ranta çevirmedikleri yeşil alan kalmadı. Her projeleri büyük tartışmalara neden olan ikilinin ilçede oluşturdukları rant büyüklüğünün akıllara zarar bir düzeyde olduğu ifade ediliyor.
CHP’DEKİ HEDEF İSİM BOZBEY
Nilüfer’de 20 yıldır hizmet üretmek yerine festivaller ve popülist adımlarla algı yönetimi ile halkın gözünü boyayan Mustafa Bozbey, kendi partililerini bile isyan ettiren rant vurgunlarıyla gündeme geldi. Her adımıyla şimşekleri üzerine çeken ve ilçeyi adeta haraç mezat rant baronlarına teslim eden Bozbey, CHP’de istenmeyen adam ilan edildi. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Bozbey’i tekrar Nilüfer’e aday yapmayacağı dilden dile dolaşıyor. CHP İl Yönetimi ile kavga halinde olan ve koltuğu sallanan Bozbey’in Nilüfer’e verdiği zararın boyutları ise tahmin bile edilemiyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.