SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis ekiplerinden sahte polislere film gibi operasyon

Bursa'da kendisini polis olarak tanıtıp 78 yaşındaki Nurkan E.'nin 90 bin lirasını çalmak isteyen dolandırıcılar, polis ekiplerinin yapmı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polis ekiplerinden sahte polislere film gibi operasyon
Bursa'da kendisini polis olarak tanıtıp 78 yaşındaki Nurkan E.'nin 90 bin lirasını çalmak isteyen dolandırıcılar, polis ekiplerinin yapmış olduğu takip sonucunda filmleri aratmayan operasyonla yakalandı.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden 78 yaşındaki Nurkan E.'yi arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Yaşlı kadının paralarını ve altınlarını almaya çalışan sahte polisler, yaşlı kadının EFT yapmasını istedi. Kandırıldığını anlamayan Nurkan E. ise bankaya giderek verilen hesaba 90 bin lira EFT, yapmak istedi. Banka görevlisi, miktarı yüksek bulması üzerine kimseye çaktırmadan polis ekiplerine haber verdi. Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği Ekipleri ihbar üzerine, EFT yapmak üzere olan yaşlı kadının bulunduğu bankaya elektrik tesisatçısı gibi gitti. Dolandırıcıların içeride olabilme ihtimaline karşın omzunda kablolarla içeri giren ekip görevlisi, Nurkan E. çıktıktan sonra işlemi dondurdu. Bankadan ayrılan kadını takibe alan ekipler, kadının evinin çevresinde gizlendi. Dolandırıcılardan biri telefonla konuşarak yaşlı kadının oturduğu binaya girdi.


Dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Nurkan E., polis olduğuna inandığı dolandırıcıya 40 Bin lira değerinde ziynet eşyalarını ve bir miktar para teslim etti. Paraları ve altınları alan dolandırıcılar, apartmandan çıkarken bina çevresine gizlenen polis ekipleri tarafından yakalandı. İki kişi oldukları belirlenen dolandırıcılar gözaltına alındı. Yaşlı kadın toplamda 130 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Adliyeye sevk edilen dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.