SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonyalı'nın sicili kabarık

  Bursa ve Türkiye’nin farklı illerinde ortaya çıkan “kullanılmış kıyafet kumbaraları”nı kuran ve tekstil ürünlerini Afrika’ya paz

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 02:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polonyalı'nın sicili kabarık
 
Bursa ve Türkiye’nin farklı illerinde ortaya çıkan “kullanılmış kıyafet kumbaraları”nı kuran ve tekstil ürünlerini Afrika’ya pazarlayan Teamtex firmasının Polonyalı ortağı Marcin Kurylo’nun geçmişi de kirli çıktı.
 

Polonya’da da tekstil ürünlerini toplayarak Afrika’ya sattığı ortaya çıkan Teamtex firmasının ortağı Marcin Kurylo’nun ticari faaliyetlerinin Polonya’da da tartışıldığı bildirildi. Polonya’da bir çok basın yayın organına haber olan Marcin Kurylo için en sert başlığı 2012 yılında Grodzisk merkezli yayın yapan  Głos wielkapolski: Wielka Polski’nin Sesi yayın organı atmış. “Marcin Kurylo düzenbaz” başlığını taşıyan haberi manşetten veren gazete, ciddi iddialara yer vermiş.

Kullanılmış kıyafet kumbaraları koyan Benefac Derneği’nin güvenden daha çok şüphe uyandırğına yer verilen haberde; “Ne Belediye Başkanı Henryk Szymański ne de Bakan Michał Boni ,Grodzisk de Benefac kuruluşu tarafından organize edilen elbise toplama işine izin vermedi” ifadelerine yer alıyor. Haber şöyle devam ediyor; “Her şey gösteriyor ki Benefac kendi kendine izin vermiş. Sadece elbise toplama işi değil aynı zamanda Kızılhaç'ın işaretini de kullanmışlar.”

KIZILHAÇ VE YARDIM KURULUŞU İLE İŞBİRLİĞİ

Gazetenin haberinde izinsiz olarak kıyafet toplandığına işaret edilerek özetle şu bilgilere yer veriliyor; “Bir kaç yıldır ülkemizde ihtiyacı olanlara elbise toplayıp ve onları satan bir iş ortaya çıktı. Grodzisk de Benefac isimli kuruluş bu işi yapıyor ama belediyeden izin almadan ve Kızılhaç işaretini kullanarak bu işi yapıyorlar. Bu kanunsuz bir iştir. Belediye görevlileri bu kuruluşu daha önce duymamışlar. Halktan yardım şeklinde toplanan giysi ve ayakkabılar Afrika ya gönderiliyor.” Haberi yapan muhabir firmaya ulaşmak istediğini ancak cevap alamadığını da yazıyor. Kuruluşun adresine gitmesine rağmen yetkilileri bulamayan muhabir, yetkilinin kim olduğunu sorduğunda karşısına koordinatör olarak Marcin Kurylo çıkıyor.  Haberde muhabirin halkla röportaj yaptığında giysilerin hayır amaçlı verildiğini ve Afrika’ya satıldığını kimsenin bilmediğini de haberine eklemiş.”

NİHAT ÖZTÜRK’TEN SAVUNMA

Şehir Gazetesi’ni ziyaret eden şirketin Türkiye ortaklarından biri olan Nihat Öztürk, yaptıkları işin yasal olduğunu savundu. Çöpe giden kıyafetleri ekonomiye kazandırdıklarını savunan Öztürk, kazan kazan yönteminin geçerli olduğunu, belediyelere istedikleri kadar kıyafeti yardıma muhtaç kişilere vermek üzere teslim ettiklerini savundu. Öztürk, Bursa’da bir dönüşüm tesisi kurmayı planladıklarını da anlatırken, bu işten kamu zararının oluşmasının mümkün olmadığını da ileri sürdü.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.