SON DAKİKA
Hava Durumu

Pos cihazıyla tefecilik

Bursa'da pos cihazıyla tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da pos cihazıyla tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.


Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı borcu olan vatandaşlara çeşitli yollardan ulaşarak tefecilik yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik geniş kapsamlı çalışma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren hazırlığın ardından operasyon düzenleyen mali polis, kredi kartı borcu olan vatandaşlara yüzde 2,5 ile 13 arasındaki faizle para veren zanlıları yakaladı. Zanlıların, kredi kartından faizle para çekerken verilen hizmet için kontör satışını gösterdikleri ortaya çıktı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Bursa merkezli olmak üzere İstanbul ve Balıkesir’de eş zamanlı 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda kredi kartıyla tefecilik yaptığı öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonlarda iş yerlerinde çete üyelerinden bin 59 adet kredi kartı ve 100 adet pos cihazı ele geçiren polis ekipleri, toplam 77 kişinin de ifadesine başvurdu.
Liderliğini İ.K.’nin yaptığı çetenin yöneticileri M.C. ve İ.G.’nin de aralarında bulunduğu 13 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüt kapsamında pos cihazıyla tefecilik yapmak ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi. 2 yıldır faaliyette oldukları tahmin edilen çetenin her gün vatandaşlardan 1 milyon lira üzerinde tahsilat yaptıkları belirlendi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bazı yerlerde, "Kredi kartı borçları yapılandırılır" afişleri görülebileceğini, vatandaşların bu tür yapılanmalara karşı vakit geçirmeden polise başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.