SON DAKİKA
Hava Durumu

Posoflular şenlikte buluştu

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen Seyran Şenliklerinde yüzlerce Posoflu buluştu. Kaza sebebiyle kapanan yolda güneşin altında saatlerce bekleyen Posoflular isyan etti.

İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Seyran Şenlikleri İnegöl'e bağlı Kıranköy'deki yeni mesire alanında yapıldı. Bursa ve çevresinde yaşayan, ayrıca Almanya ve Belçika'da çalışıp yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçi Posoflular ile İnegöl'de yaşayan Posoflular şenlikte bir araya geldi. Posoflular, sabahın erken saatlerinde yollara düşerek, İnegöl'e bağlı Kıran köyünün Bıçkı Düzü mevkiindeki yeni mesire alanına gitmeye çalıştı, fakat yol çilesi hiç bitmedi.

Bursa Orman Müdürlüğü'nün talimatı ile İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kıran Köyü yaylasında oluşturulan Mesire alanı yolu dar olduğu ve bazı yerlerde iki araç yan yana güçlükle geçtiği için trafik durdu. Saat 12.00 sıralarında Kıran köyüne gelmekte olan bir kamyonun kayıp yolu kapatmasıyla yol çilesi daha da arttı. Kamyon yaklaşık 1.5 saat yolu trafiğe kapattı. Mesire alanından gelen ve mesire alanına gitmeye çalışan araçlar yolda kaldı. Bu arada meydana gelen maddi hasarlı kazalarda çok sayıda araç hasar gördü.
Yolun kapalı olduğunu gören Posoflular araçlarından inerek, kamyonun çıkmasına yardım etti. Bazı vatandaşlar ise isyan ettiler. Vatandaşlar, "Böyle yol mu olur? Hem dar, hem de bozuk. İki araç yan yana geçemiyor. Keşke burada seyran yapılmasaydı. Bir daha burada seyran yapılırsa gelmeyiz" diye dert yandı.

Saat 14.00 sıralarında mesire alanında yapılan seyrana gitmeye çalışan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ve Kaymakam Aziz İnci de bir süre yolun açılmasını bekledi.
Şenlikte konuşan Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Ergül, "Seyran kelimesinin sözlük anlamı; bakıp seyretme, bakıp görmedir. Bu güzel insanların bir araya geldiği ortama baktığımızda coşkuyu görüyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmanın bize verdiği mutluluğu görüyoruz. Dostlarımızla, akrabalarımızla bir araya gelerek hoşça vakit geçiren, hasret gideren hemşerilerimizi görüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, kendisiyle barışık, devletiyle, kendisiyle barışık, devletiyle, milletiyle barışık bir topluluk görüyoruz" dedi.

Gün boyu süren seyranda Kars yöresi aşıkları sazları ile atıştı. Aslen Posoflu olan Sihirbaz Apturi de gösteri yaptı. Ses sanatçısı Yudum'un seslendirdiği Posof yöresine ait türkülerde yüzlerce kişi halaylar çekti. Zeminin toz olması sebebiyle halaylar çekilirken mesire yerini toz bulutları kapladı. Bazı vatandaşlar tozdan etkilenmemek için peçetelerini ağızlarına kapatarak nefes almaya çalıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.