SON DAKİKA
Hava Durumu

Projeler yarışıyor

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BEBKA TARAFINDAN DÜZENLENEN VE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İLE BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DESTEKLENEN BİLİM ŞENLİĞİ ÇERÇEVESİNDE AÇILAN PROJE YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Projeler yarışıyor
Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Bilim Teknoloji Merkezi’ne sahip olan Bursa’da 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak 5. Bilim Şenliği’nin hazırlıkları hızla sürürken, bu yıl ikincisi yapılacak olan proje yarışması için de başvuru süreci başladı.

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından düzenlenen ve Uludağ Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi tarafından desteklenen Bilim Şenliği çerçevesinde açılan proje yarışması için başvurular başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk yıl 50 bin ziyaretçiyle başlayıp, geçen yıl 150 bin kişinin katıldığı Bilim Şenliği’ne bu yıl ilginin daha fazla olmasını beklediklerini söyledi.Ödüllü proje yarışmasının tanıtımı, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendi raylı sistem araçlarını ve kendi markalarını üreten Bursa’nın bilim ve teknolojide de örnek ve öncü bir rol üstlendiğini söyledi. Türkiye’nin en kapsamlısı olarak Bursa’ya kazandırdıkları Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tübitak’tan gelecek 70 milyon TL’lik destek ile BTSO tarafından yapılacak ek binası ile uzay ve havacılık alanında da bir ilk olacağını belirten Başkan Altepe, bir marka haline gelen Bilim Şenliği ve proje yarışması hakkında bilgi verdi.
102 bin lira para ödülü verilecek proje yarışmasına başvuruların www.bursabilimsenligi.org sitesinden yapılacağını belirten Başkan Altepe, “2023 hedefimiz olan dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasına girmek için hepimize görevler düşüyor. Bu konuda Bursa lokomotif bir şehir. Biz de üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yapacağız. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için Bursa’nın daha çok başarılar göstermesi gerekiyor. Altyapısı güçlü olan bir şehiriz. İlk yerli ürünler, ilk markalar, ilk icatlar Bursa’dan yapıldı. Bursa’nın en büyük gücü de genç nüfusu. Gözbebeğimiz olan çocuklarımız için her türlü altyapıyı sağlıyoruz. Bilim Teknoloji Merkezi’miz de Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıyor” dedi.
Bu yıl büyüyerek daha geniş çaplı bir şenlik gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Proje yarışmasına Türkiye’nin her köşesinden katılan olacak. Konuyu geniş tuttuk. Bilim ve teknoloji konusunda her alanda başvuru bekliyoruz. Gençlerimiz üretsin. Üniversitele , okullar, kurumlar Bursa’da buluşsun. Bu şenlik daha da anlamlı hale gelsin” dedi.
Başvuruların 1 Nisan 2016’ya kadar kabul edileceğini kaydeden Başkan Altepe, “Şenlik için 50 atölye çadırı planlanıyor. Şenlikte çevre ve enerji temasına uygun çalışmalar gerçekleşecek. Geçen yıl şenliğimize 150 bin kişi katılmıştı. Bu yıl 200 bin kişi bekliyoruz. Her yıl katılımcı sayısı ve ilgi daha da artıyor. Her branşta ödül vereceğiz. Bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek. Finale kalan 50 projeye para ödülü verilecek. 15 projeye mansiyon, 23 projeye finale kalma ödülü veriliyor. Finale kalan tüm projeler değerlendiriliyor” diye konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, Bursa’nın birçok dinamikleri içinde barındırdığını vurgulayarak, “Bilim Şenliği genç beyinlere ve kalplere hitap ediyor. 2014 yılında BTÜ’lü gençler insansız hava aracı ile ikinci olmuştu. Şimdi şehrimize ülkemize ve ecdadımıza yakışan güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bu çalışmalara katkı vermekten mutluyuz” dedi.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de bilimin sokağa inmesi ve topluma yayılması anlamında Bilim Şenliği’nin büyük önem taşıdığını belirterek, ikinci defa böyle bir projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da, geçen yıl 600 tanesi Milli Eğitim’den 900 projenin başvurduğunu hatırlatarak, “Bu sene müracaatları daha az ve öz hale getirmeye çalıştık. Kontenjanlar azaltıldı. Dünya çapında Bursa’da gerçekleşenden daha geniş kapsamlı bilim festivali yok. Geçtiğimiz yıl biz İtalya’nın Cenova şehrini davet etmiştik. Şimdi onlar bizi İtalya’ya davet ettiler. Türkiye ve dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
(MŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.