SON DAKİKA
Hava Durumu

Protezli protesto!

Akil İnsanlar Marmara Heyeti, Bursa'da sivil toplum kuruluşları ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Bir gazi tartıştığı dinleyiciye protez ba

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akil İnsanlar Marmara Heyeti, Bursa'da sivil toplum kuruluşları ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Bir gazi tartıştığı dinleyiciye protez bacağını fırlatırken, Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen’in "Ben ne Türk ne de Kürdüm. Ben bir Çingene’yim. Bu ülkede hepimiz biriz” sözleri büyük alkış aldı. 


Akil İnsanlar Marmara Heyeti üyeleri Hayrettin Kahraman, Levent Korkut ve Mustafa Armağan, kentteki sivil toplum kuruluşları ve dernek üyelerine çözüm sürecini anlatmak için Bursa'ya geldi. Türkiye Küçük Millet Meclisi Çalışma Genel Koordinatörü Yakup Kadri Karabacak moderatörlüğünde Merinos AKKM'de gerçekleştirilen toplantı, salon dışındaki gösteriler sebebiyle gecikmeli başladı. Birçok kişi, bazı sivil toplum kuruluşlarının toplantıya alınmamasına tepki gösterdi.
Toplantıda konuşan Hayrettin Kahraman, kimsenin vatandaşın istemediği bir şeyi yapamayacağını ifade ederek, silahların artık susması gerektiğini, 30 yıldır bunun bir çözüm olmadığını söyledi. Hem demokrasi hem de anti demokrasi olamayacağını belirten Kahraman, "Demokrasinin standartları bellidir. Vatandaşımızın örgütlenme hakkı var. Ülkemizde dini örgütlenme olmadığı için tarikatlar dini dernekler yok. Ama o da olacak Müslümanlar da bunu isteyecek. Şiddete başvurmadıkça insanların düşünce ve taleplerine imkan veren sistemin adıdır demokrasi. Kürtler de bize ters gelen taleplerini dillendirecekler. Buna müsamaha göstermek gerek. İstesin, bundan bir zarar gelmez. Onu söyleyemediği için dağa çıkıyor. Onlar ister ama halkın istemediğini kimse onlara vermez. Bizim istediğimiz silahların bırakılmasıdır. İnsanlara haklarını verelim. Bu işi kavga değil, diyalogla çözelim" dedi.
Kahraman'ın konuşmasının ardından söz alan dinleyicilerden Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, toplantı öncesinde iki gaziye polisin biber gazı sıkmasını protesto ettiklerini ifade ederek, salonu alkışlar eşliğinde terk etti. Eğitim-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Rona da, "Sizi toplantıyı dışarıda yapmaya davet ediyorum" diyerek salonu terk ederken, BBP İl Başkanı Ömer Ünsal da toplantıyı protesto ederek salonu terk etti.

"BEN GAZİYİM SALONA BİBER GAZI YİYEREK GİRDİM"
Toplantıda söz alan dinleyiciler çözüm sürecinden beklentilerini dile getirdi. Kimisi buna karşı olduğunu, kimisi ise desteklediğini vurguladı. Gazilerden Ümit Kaplan, sürece karşı olduğunu ifade ederek, Hayrettin Kahraman'ın kendisinden özür dilemesini istedi. Salona biber gazı yiyerek girdiğini söyleyen Kaplan, teröristlerin silah bırakıp güvenlik güçlerine teslim olması gerektiğini söyledi.
Güneydoğu'da teröristlerin döşediği mayına basarak iki ayağından olduğunu ifade eden gazi Selçuk Çelik ise, ülkede bölünme sürecinin başladığını savundu. Gazi kartında 'vazife malulü' yazdığını belirten Çelik, daha sonra söz alan bir dinleyiciye sinirlenerek protez bacağını çıkartıp fırlattı. Diğer katılımcıların müdahalesiyle gerginlik yatıştırılırken, iki gazi salondan ayrıldı.
Toplantıda söz alan Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen’in, "Ben ne Türk ne de Kürdüm, ben bir Çingene’yim. Ne yapacağız şimdi? Bu ülkede hepimiz biriz. Bu ülkede ırkçılık durdurulmalı. Silahlar sussun. Kimsenin kimseyi küçümsediği bir dünyada kardeşçe yaşamak istiyoruz" sözleri dinleyicilerden alkış aldı.

"BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR"
Akil İnsanlar Heyeti üyesi Levent Korkut ise, halkın iradesine karşı bir barışın tesis edilemeyeceğini ifade ederek, “Barış, esas olan ve uzun soluklu bir süreçtir. Bu kişilerin silahlarından uzaklaştırılması gerek. Bu olursa insanlar pozitif bakmayı öğrenecek. Bundan 12 yıl önce aynı şey başörtüsü için de söylendi. Birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var" dedi.
Toplantı diğer sivil toplum kuruluşu üyelerinin konuşmalarıyla sona erdi. Toplantıya katılmayan heyet üyesi Yücel Salman'ın ise Yavuzselim Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldiği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.