SON DAKİKA
Hava Durumu

Rakamlar herşeyi gösteriyor

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye genelinde yaşanan kalkınma sürecine paralel olarak Bursa’da da son 20 yılda yapıl

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2013 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye genelinde yaşanan kalkınma sürecine paralel olarak Bursa’da da son 20 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasını 4 yılda gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu nedenle karşımızda güçlü bir muhalefet yok. Çünkü rakamlar her şeyi gösteriyor” dedi.

 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat içi eğitim programında yeni Büyükşehir Yasası’nı değerlendirdi. Kuşadası Pine Bay Otel’de yapılan ve AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un yanı sıra AK Parti Aydın il, ilçe ve belde başkanlarının da katıldığı toplantıda yerinden yönetimin önemine vurgu yapan Başkan Altepe, AK Parti iktidarında yerel yönetimlerin sürekli güç kazandığını söyledi. Eskiden belediye başkalarının ilçelerde kaymakamdan illerde ise valilerden izin almadan bir iş yapamadığını ifade eden Başkan Altepe, “Özellikle Başbakanımızın belediye başkanlığından gelmiş olmasının avantajlarını çok iyi görüyoruz. Kalkınmanın ancak güçlü yerel yönetimle olabileceğinden yola çıkarak önemli çalışmalar yapıldı ve bu anlamda Büyükşehir Yasası bir devrimdir” dedi.

“AVRUPA BİZİ ÖRNEK ALIYOR”
Ankara’nın Bursa’ya 400 kilometre uzakta olduğunu ve Uludağ’daki bir kayak tesisinin sorunun 400 kilometre uzaktan çözülemeyeceğine vurgu yapan Başkan Altepe, “Bizde belediyelerin kapatılması gündeme geldiğinde Fransa’dan örnekler veriyorlardı. Fransa’da 500 nüfuslu bile belediyeler var diyorlardı. Bugün Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkeler yerel yönetim yapılanmasında bizi örnek alıyor. Fransa, 6 bin olman belediye sayısını 500’e düşürdü.Bu örnekler bile bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Çünkü bir kentin imkanlarını, değerlerini, eksiklerini ve yapılabilecekleri en iyi orada yaşayan yerel yönetici bilir. Kente kim ne kadar katkı sağlar onu yerel yönetici bilir. Biz belediye bütçesinin dışında 400 milyon TL’lik ek yatırım yaptık. Bu tamamen kent dinamiklerimizin yatırımlarımıza sponsorlukları ile oldu” diye konuştu.

“SU KAYNAKLARI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
Şehirlerde su kaynaklarının korunması ve büyük bütçeli yatırımların ancak Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılabileceğini vurgu yapan Başkan Altepe, bu nedenle yeni yasa ile Büyükşehir sınırının il sınırı olmasının hayati önem taşıdığını söyledi. Düne kadar canlılığın tamamen durduğu İzmit Körfezi’nde bugün 15 çeşit balık yaşıyorsa bunun Büyükşehir sayesinde olduğunu, yine düne kadar kokudan geçilmeyen Haliç’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla temizlendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Özellikle su kaynaklarının korunması ve planlama günümüzün en hayati konularından biri. Bu yatırımlar da sadece büyük bütçeli güçlü yerel yönetimlerle sağlanır. Bursa’da 22 tane Organize Sanayi Bölgesi var. 1500 nüfuslu beldeler bile OSB kurdu. Beldedeki ev sayısından fazla fabrika var. Planlamanın tek elden olması bu açıdan da büyük önem taşıyor” dedi.
Bursa’da Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan ilçelerde yapılan alt yapı yatırımlarına değinen ve rakamlarla örnek veren Başkan Altepe, Kestel Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapabileceği altyapı yatırımı 21 milyon iken, Büyükşehir Belediyesi olarak orada 66 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiği ifade etti. Mudanya’da 74 milyon, Gürsu’da 52 milyon ve Gemlik’te 65 milyon TL’lik altyapı yatırımının Büyükşehir tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “İlçe belediyelerinin en fazla yapacağı yatırım bizim yaptığımızın yarısı kadar bile olmayacaktı. Bursa’da son 20 yılda yapılan 22 kilometre raylı sisteme karşılık 4 yılda 26 kilometre raylı sistem yaptık. 20 yılda yapılan 8 tarihi ve kültürel miras projesine karşılık 4 yılda 151 proje gerçekleştirdik. Yine 20 spor tesisine karşılık 4 yılda 102 spor tesisi, 169 kilometre yola karşılık 4 yılda 405 kilometre yeni yol yaptık. Son 20 yılda yapılan 215 milyon TL’lik kamulaştırma ise 4 yılda 223 milyon TL olarak gerçekleşti. O yüzden bize muhalefet yapmak zor. Çünkü rakamlar her şeyi gösteriyor. Rakamları gösterdiğimizde geçmişte nelerin yapıldığı, bugün nasıl çalışıldığı hepsi ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Konuşmasında, yerli tramvay üretiminde teleferiğe, stadyumdan bilim teknoloji merkezine kadar Bursa’da hayata geçirdiklerini yatırımlardan örnekler veren Başkan Altepe, daha sonra toplantıya katılan konukların sorularını yanıtladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.