SON DAKİKA
Hava Durumu

Ramazan coşkusu Osmanlı sokağında

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2011 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2011 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ramazan coşkusu Osmanlı sokağında
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Temaşa-i Ramazan programıyla, 11 ayın sultanı Ramazan, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularının yanında konser ve etkinlikle coşku içinde geçecek. Merinos Park’ta, Osmanlı mimarisini andıran stantlardan oluşturan Ramazan Mahallesi’nde program hakkında bilgi veren Başkan Altepe, Ramazan ayının Bursa’da anlamına yakışır şekilde geçirilmesi için güzel bir program hazırladıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı’nda düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayı boyunca ‘Temaşa-i Ramazan’ programı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler ve yapılacak sosyal hizmetler hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen etkinliklerde hiçbir masraftan kaçınmadıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Ramazan ayı, coşku, heyecan ve bereketin yanında, paylaşma duygularımızı en üst seviyeye çıkarıyor. Bu ayda yardımlaşmalar artıyor, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bir ay boyunca dirlik, düzen ve huzuru hissediyoruz. Bu geleneksel coşkunun sürekliliğini korumak için yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

RAMAZAN MAHALLESİ KURULDU

Ramazan eğlencelerinin merkezinin bu yıl da Merinos Park olduğunu kaydeden Başkan Altepe, park içerisine iftar sonrası Betonbet vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir Ramazan Mahallesi kurulduğunu söyledi. Osmanlı mimarisini andıran startlardan oluşan Ramazan Mahallesi’nde ticari alışveriş mekanlarının yanında sivil toplum örgütleri ve vakıfların da kendilerini tanıtma faaliyetleri yapabilecekleri mekanlar oluşturuldu. Başkan Altepe, tasavvuf müziğinden, animasyon gösterilerine, karagöz-hacivat oyunlarından, tiyatroya, orta oyunundan, faslı ramazan konserlerine, saz ekibinden, sanatçılara, sema gösterilerine kadar birçok farklı etkinliğin Ramazan ayında Bursalılarla buluşacağını kaydetti.

16 BÜYÜK CAMİYİ VE CUMHURİYET CADDESİ'Nİ MAHYALAR SÜSLEYECEK

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne özel etkinliklerin de bölgeye hareket getireceğini ifade eden Başkan Altepe, Pirinç Han, Kozahan, Fidan Han, Ertuğrul Meydanı ve Kayhan Meydanı’nı Büyükşehir Belediye Orkestrası ile Çalgı Mektebi’nin konserler vereceğini, çocuklara özel etkinlikler düzenleneceğini kaydetti. Cumhuriyet Caddesi’nin mahya benzeri süslemelerle geceleri de ışıl ışıl olacağını vurgulayan Başkan Altepe, yazlık sinema kumpanyasının da Ramazan ayı boyunca devam edeceğini hatırlattı. Osmanlı’da mahya geleneğinin ilk olarak Bursa’da Yıldırım Camii’nde başlatıldığını dile getiren Başkan Altepe, bu geleneği en iyi şekilde yaşatacaklarını kaydetti. Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya’daki birer camide mahyaların kurulacağını vurgulayan Başkan Altepe, Ulu Cami, Yeşil Cami, Emirsultan Camii, Murat Hüdavendigar Camii, Muradiye Camii, Yıldırım Camii ve FSM Edebali Camii’nin mahyalarla süsleneceğini belirtti.


İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.